BTSO, 80 okulda obezite ve güvenilir gıda eğitimi verecek

15.08.2018
A+
A-

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlenecek ‘Güvenilir Gıda Tüketelim Obeziteyi Önleyelim’ projesi kapsamında 80 okulda eğitim vermeyi hedefliyor.

BTSO gıda sektör temsilcilerini ağırlayan Bursa Valisi İzzettin Küçük, “Sosyal sorumluluk projelerinde her zaman yanınızdayım.” dedi.

BTSO, sosyal sorumluluk alanında örnek projeleri hayata geçirmeyi sürdürüyor. Oda’nın gıda komiteleri öncülüğünde ‘Güvenilir Gıda Tüketelim İsrafı Önleyelim’ temasıyla 2 yıl önce hayata geçirdiği proje kapsamında bugüne kadar 150 okulda 32 bin öğrenciye ulaşan BTSO, obezitenin önlenmesine yönelik yeni bir çalışma başlattı. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur ile 27. Meslek Komitesi Başkanı Burhan Sayılgan, komite üyeleriyle birlikte Vali İzzettin Küçük’ü ziyaret etti.

“HERKES BU PROJEYE SAHİP ÇIKMALI”

Bursa Valisi İzzettin Küçük, BTSO öncülüğünde başlatılan organizasyonun önemine işaret etti. Obezite ve güvenilir gıda tüketiminin herkesin dikkat etmesi gereken iki konu olduğunu kaydeden İzzettin Küçük, “Güvenilir Gıda Tüketelim Obeziteyi Önleyelim’ projesi model olabilecek bir proje. Bu projeye herkesin sahip çıkması lazım. Valilik olarak BTSO tarafından başlatılan bu örnek projeye de destek vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

“TOPLUMU BİLİNÇLENDİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Aytuğ Onur, BTSO olarak gıda sektörünün ihracat odaklı büyümesine ve katma değerli üretimine yönelik projeler geliştirdiklerini ifade etti. Her yıl gıda sektörünün dış ticaret hacmini güçlendirmek için en az 2 ayrı alım heyeti organizasyonu düzenlediklerini hatırlatan Onur, aynı zamanda gıda alanında sosyal sorumluluk projeleri geliştirdiklerini de dile getirdi. Bu yıl obezite konusunda özel bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlandıklarını ifade eden Aytuğ Onur, “Obezite kanser başta olmak üzere birçok hastalığın tetikleyicisi konumunda. Bu konuda toplumda ciddi bir bilgi eksikliği var. Biz de okullarda hem obezite hem de güvenilir gıda konusunda bir çalışma başlattık. BTSO olarak toplumsal farkındalığı artıran adımlar atmayı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

80 OKULDA BAŞLIYOR

BTSO 27. Meslek Komitesi Başkanı Burhan Sayılgan, İl Sağlık Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi’nin projeye tam destek verdiğini söyledi. Bu yıl 80 okulda ‘Güvenilir Gıda Tüketelim Obeziteyi Önleyelim’ temasıyla eğitim programı planladıklarını ifade eden Sayılgan, projeye desteklerinden dolayı Vali İzzettin Küçük’e teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.