BTP lideri Hüseyin Baş: Yaşamazsak, iyi para aslında!

BTP lideri Hüseyin Baş: Yaşamazsak, iyi para aslında!
29.12.2020
A+
A-

Her yıl olduğu gibi asgari ücret, işçi sendikalarının açlık sınırı olarak açıkladıkları rakama yakın bir düzeyde belirlendi. Normal bir yaşam standardı olan yoksulluk sınırının çok altında olan bu ücrete Bağımsız Türkiye Partisi’nden tepki geldi.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, işçi ailesinin asli ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacağı bu maaş için, “yaşamazsak iyi para aslında!” dedi.

2021 yılında milyonlarca işçi ailesinin geçim maaşı olan asgari ücret brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlendi. İşçi sendikalarının yoksulluk sınırı 8 bin 200 lira açıkladığı bir atmosferde bu maaş oldukça yetersiz.

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında açlık sınırına yakın olarak açıklanan asgari ücret rakamına tepki gösterdi.

BTP lideri Baş, dikkat çekici mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Evden çıkmazsak, yemezsek, içmezsek, kira ödemezsek, çocuklarımızın okul masrafı olmazsa, kıyafet almazsak, teknoloji gelişmez ve yeni ürünlere ihtiyaç duymazsak… Kısaca yaşamazsak iyi para aslında!”dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.