BTP lideri Baş: Ülkemizin en önemli yapı taşı öğretmenlerdir

BTP lideri Baş: Ülkemizin en önemli yapı taşı öğretmenlerdir
24.11.2020
A+
A-

BTP lideri Hüseyin Baş 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile yayımladığı mesajda, ”Ülkemizin en önemli yapı taşı, yarınlarımızın teminatlarını yetiştiren, en büyük sermayesi insan olan kıymetli öğretmenlerimizin bu özel günü kutlu olsun” dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş,“Öğretmenlik mesleği insan yetiştirmesi hasebiyle kutsal bir meslektir. Yarınlarımızı yetiştiren, topluma kazandıran, tertemiz bir toplum olgusunun oluşması için gecesini gündüzüne katarak çalışan öğretmenlerimiz ülkemizin en önemli yapı taşlarından birisidir. Aydınlık yarınlara endişesiz bakabilmemizin teminatıdır.”diyerek şöyle devam etti.

BTP Lideri Baş, “Önemi değerle biçilmeyen bu mesleğin işi kişi yetiştirip topluma kazandırmaktır. Gelin görün ki kıymetli öğretmenlerimiz sorunlarla boğuşarak bu vazifeyi ifa etmeye çalışmaktadır. Sorunları çözülmüş bir öğretmenin neler yapabileceğini siz düşünün.“ diyerek sorunlarının biran önce çözülmesine vurgu yaptı.

Baş,”Eğitim bizim en önemli olmazsa olmaz meselemizdir. Maalesef bugün eğitim ile ilgili birçok sorunumuzun olduğunun altını çizerim. Eğitimde fırsat eşitliği, ülkemizdeki sınav sistemi, atanamayan öğretmenler, öğretmen maaşları, ücretli öğretmenlik, uluslararası sınavlarda ülkemizin sıralaması, yabancı dil eğitimi ve benzeri birçok konu başlığını sayabiliriz. Ayrıca her daim gündemimizde olan öğretmenlerimizin sorunlarını sadece 24 Kasımda konuşup geçiyoruz. Ondan dolayı sorunları çözülmediği gibi daha da kronikleşerek artıyor.” dedi.

Baş, “Öğrencilerimizin hayallerini gerçekleştirmesi için kendi milli değerlerine bağlı, araştıran ve sorgulayan, problem çözen, etkili iletişim kuran, özgüvene ve başarı kimliğine sahip, 21. yüzyıl becerileri ile donanmış öğrenciler olması için öncelikle eğitime ve eğitimciye bakış açımızın değişmesi bir zaruret haline gelmiştir.” dedi.

Atatürk gibi olmalıyız

“Öğretmenlere ve eğitim sistemine bakış açımız Mustafa Kemal Atatürk gibi olmalıdır. 24 Kasım gününün Öğretmenler Günü olmasına neden olan ruhun yeniden canlanması gerekmektedir. 24 Kasım 1928 tarihi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür.  Atatürk, ülke çapında başlattığı eğitim seferberliği ile ülkesine bağlı, fedakâr ve çağın gerekleri ile donanmış bir nesil yetiştirme yolunda çok sağlam temeller atmıştır. Örneğin, Başöğretmenin eğitim anlayışının karşılık bulduğu kurumlardan biri Köy Enstitüleri’dir. Köy Enstitüleri’nin düşünme ve beceri merkezli eğitim anlayışı bugün çağdaş eğitimin en önemli hedefi olmuştur. “dedi.

Merhum babamda öğretmendi

Bu vesile ile tekrar ifade etmek isterim ki; Merhum Babamda bir öğretmendi. Hem O’nun anısına, hem de gençlerin hayalleri için kıymetli öğretmenlerimiz, Milli Ekonomi Modeli ve Sosyal Devlet anlayışı ile hak ettiği değeri Bağımsız Türkiye Partisi iktidarında bulacaktır. Eğitimde kronikleşen sorunlar bizim dönemimizde çözülecektir.

“Bu duygu ve düşünceler ile bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum…”diyerek noktaladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.