BTP lideri Baş: Atatürk, yoklukla var olma mücadelesi verdi

BTP lideri Baş: Atatürk, yoklukla var olma mücadelesi verdi
09.09.2020
A+
A-

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş,” İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu dolayısı ile yayınladığı mesajda, Atatürk, yoklukla var olma mücadelesini kazanarak Türk milletinin bağımsızlığını ilan etmiştir” dedi.
Baş,”98 Yıl önce bugün İzmir’de ülkemiz üzerinde gözü olanları denize dökerek Türk bayrağını dalgalandıran Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”diyerek sözlerine başladı.

ATATÜRK, YOKLUKLA VAR OLMA MÜCADELESİ VERDİ

BTP lideri Hüseyin Baş,“Bu hareket sadece bir savaş değil, yoklukla, var olma mücadelesi vermekti. Olmaz dediklerini, yapamaz dediklerini yapan, Mehmetçiğimizi yöneten ve yön veren Mustafa Kemal Atatürk’ün, azmi, basireti ve kararlılığı galibiyeti getirmiş, düşmanı denize dökmüş ve Türk milletini sevince boğmuştu.”dedi.

BU TABLOYU ATATÜRK ÇİZDİ

BTP lideri Hüseyin Baş şöyle devam etti,“98 yıl önce bugün; İzmir’in her noktası kırmızı-beyaza bürünmüştü. Hilal ile yıldız birebirine gülüyordu. Halkımız sevinç çığlıkları atıyordu. Yunan denize döküle döküle kaçıyordu. İşte bu tabloyu çizen Mustafa Kemal Atatürk’ün ta kendisi idi. O günlerdeki inanç ve ruhu kaybetmedik, hiçbir zamanda o ruhtan taviz veremeyeceğimizin altını çizerim.”dedi.

YUNANI KARAYA ÇIKARIR, TEKRAR DENİZE DÖKERİZ

Bugünümüze baktığımızda dün denize döküle döküle kaçan Yunan’ın tekrar kaşıntısının tuttuğu aşikârdır. Dün karada uygulamak istedikleri Sevr’i, bugün denizlerde uygulamak amacındalar. Yalnız şunu çok iyi bilmelerini isterim ki Türkiye, düne göre bugün çok daha güçlüdür. Eğer tarihten ders almaz ve tekrar bir yanlışa düşerlerse, onları ders olsun diye karaya çıkarır. Bir daha denize dökeriz. Buna hazırız.

ASKERİ VE SİVİLİ İLE BİR BİLEK BİR YÜREK OLMAKTIR

Burada ülkemizin yapması gereken, merhum liderimiz Prof. Dr. Haydar Baş’ın ifadesiyle “askeri ve sivili ile bir bilek bir yürek olmaktır.”dedi.

Baş, “Türkiye’nin güçlü olup, dik durması ekonomik bağımsızlığını elde etmesiyle mümkündür. Buda ancak ve ancak Milli Ekonomi Modelini devreye koyarak olur. Öz kaynaklarımızı devreye koyarak dışa olan bağımlılığımızı bitirmemiz şart ve kaçınılmaz olmuştur.

GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN MİLLİ EKONOMİ MODELİ ŞARTTIR

Lakin bunu yapmayarak ülkemiz üzerinde hesabı olanlardan finans kaynağı sağlamaya çalışırsak, Akdeniz’deki haklarımızı tam manası ile savunulacağı kanaati bizde oluşmamaktadır.

Ayrıyeten üstüne üstlük küresel tefecilere ülke kaynaklarını aktarmaktan vazgeçmediğimiz sürece bu tefecilerin oyuncağı olmaktan kurtulamayız. Dünya arenasında sesimiz kısılır, her gün yeni oyunlarla karşı karşıya kalırız.
Güçlü bir Türkiye için, Güçlü ve sağlam temelli yarınlar için var gücümüzle çalışıyoruz. Milli Ekonomi Modeli ile ülkemizi tam bağımsız, müreffeh yarınlara hazırlayabilecek tek kadroyuz.

Baş, “Tarihini, Atasını tanıyan ve bundan güç alan Türk gençliği ile beraber her alanda Tam Bağımsız Türkiye yolunda hiç durmadan yürüyeceğimizi belirtir. Güzel İzmir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıl dönümünü kutlarım ”dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.