Prof. Doster: Hüseyin Baş’ın ‘KKTC’yi tanıyın’ çağrısı çok anlamlı

Prof. Doster: Hüseyin Baş’ın ‘KKTC’yi tanıyın’ çağrısı çok anlamlı
12.12.2020
A+
A-

Prof. Dr. Barış Doster bir TV kanalına yaptığı açıklamada, “Bağımsız Türkiye Partisi lideri Hüseyin Baş’ın KKTC’yi tanıyın çağrısı çok anlamlıdır ve yerindedir” dedi.

Prof. Dr. Barış Doster yaptığı açıklamada, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Azerbaycan başta olmak üzere Mustafa Kemal Atatürk’ün mazlum milletler diye tanımladığı 3. Dünya ülkeleri ve Türk dünyası başta olmak üzere öncü devletler tarafından tanınır ve Kıbrıs’taki kardeşlerimizin de bu dünyadan yalıtılmışlığı, dışlanmışlığı biran evvel ortadan kalkar. O bağlamda Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın #3DevletTekMillet çağrısı yaparak KKTC’yi Azerbaycan’a davet edip tanınması gerektiğinin altını çizmesi ve KKTC’yi tanıdığımızı dünyaya gösterelim” çağrısı çok olumlu, çok yerinde bir çağrıdır.”dedi.
Prof. Doster,”Yani eğer KKTC’nin Lideri Türkiye ve Azerbaycan Cumhurbaşkanları böyle bir etkinliğe çağırmayacaksa Dünya’da kim çağırabilir. KKTC Cumhurbaşkanını herkesten önce çağırması gerekenler Sayın Erdoğan ve Sayın Aliyev’dir.”diyerek biran önce KKTC’nin tanınması çağrısı yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.