BTB’den Bakan Pakdemirli’ye 150 yıllık mayadan özel ekmek…

14.12.2018
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde bazı temas ve incelemelerde bulunmak üzere Bursa’ya gelen Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’ye Bursa Ticaret Borsası (BTB) tarafından 150 yıllık mayadan yapılmış ekmek ikram edildi.

BTB tarafından özel olarak hazırlatılan ekmeği; Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Bakan Pakdemirli’ye birlikte sundu.

Takdim edilen ekmek; 1890 yılından beri ekmekçilik yapan Bursalı Doğan Ailesi tarafından, Bursa’da yetişmiş üç farklı cins buğdaydan öğütülen unlarla, yaklaşık 150 yıldır süregelen Gümüşhane Çiçekli Köyü’nden alınmış ekşi maya ve Çankırı Kaya Tuzuna Bursa Suyu ilave edilerek yoğrulan hamurun, 24 saat boyunca mayalandırılarak, taş fırında uzun sürede pişirilmesiyle elde edildi.

Gerçekleşen görüşmede Bursa`nın özellikle gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinde ülke ekonomisine göz ardı edilemeyecek kadar büyük bir payı olduğunu ifade eden Matlı, “Bursa, gıda sanayinin göz bebeği. Türkiye`de üretiminde ilk sıralarda olduğu yöresel birçok ürünü ve markalaşmış firmaları var. Amacımız şehrimizin tüm bu değerlerine sahip çıkarak, katma değer yaratmak ve uluslararası arenada Bursa ürünleri ve firmalarıyla birlikte ciddi bir ivme yakalamak. Çünkü geleceğimiz için ne Türkiye ne de Bursa tarımdan asla vazgeçemez” dedi.

BTB tarafından kültürümüzdeki atfedilen değeri adeta alın terinin simgesi olan ekmek sektöründe, Bursa`nın gelişimine ve değişimine, yerli buğday, yerli maya, geleneksel pişirme tekniklerine dikkat çekmek üzere hazırlatılan ekmekle ilgili beğenilerini dile getiren Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, yerel değerlere daha çok önem verileceğini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.