Brahms ve Rodrigo, Bursa BDSO Sahnesi’nde

16.10.2018
A+
A-

Bursa BDSO 18 Ekim akşamı Brahms ve Rodrigo’nun eserlerini sahneye taşıyor. Murat Usanmaz’ın gitarıyla Orkestra’ya eşlik edeceği konseri Artun Hoinic yönetiyor.

Uludağ Premium’un sponsorluğunda Bursa Filarmoni Derneği’nin desteklediği ve klasik müziği daha geniş kitlelere ulaştıran Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), konserlerine 18 Ekim Perşembe günü Brahms ve Rodrigo’nun unutulmaz eserleriyle devam ediyor.

Konserde romantik döneme damgasını vuran Alman besteci ve piyanist Johannes Brahms’ın 14 yılda bestelediği ve dönemin önemli eleştirmenlerinin beğenisini alan “Senfonik No:1”in yanı sıra bir diğer eseri “Trajik Üvertür” seslendirilecek. Ünlü İspanyol besteci Joacquín Rodrigo’nun üç bölümden oluşan eseri “Aranjuez Gitar Konçertosu” için ise Orkestra’ya, ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil eden Murat Usanmaz gitarıyla eşlik edecek. Konseri Samsun Devlet Opera ve Balesi’nden Artun Hoinic yönetecek.

18 Ekim Perşembe akşamı Bursa Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Merinos’ta düzenlenecek konserin biletleri BBDSO resmi sitesi http://www.bursasenfoni.gov.tr‘den satın alınabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.