Bozbey: Kooperatiflerle çiftçiye destek olacağız

Bozbey: Kooperatiflerle çiftçiye destek olacağız
11.03.2019
A+
A-

Hamitler Mahallesi’ndeki pazarı gezerken halkın fiyatlarla ilgili yakınmalarına tanık olan  Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, çözümün, çiftçinin desteklenmesinde olduğunu söyledi. Bozbey, “Kooperatiflere vereceğimiz desteklerle üretimi çoğaltırsak pazarda da fiyatların düştüğünü göreceğiz” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, yeni haftanın ilk gününde  Hamitler Mahallesi’nde Pazartesi Pazarı’ndaydı. Pazarı gezen Mustafa Bozbey, pazarcı esnafı ve mahalledeki esnafla ayaküstü sohbet etti.

Bozbey’e, CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan ve Millet İttifakı’nın Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın’ın da eşlik etti. Yoğun ilgiyle karşılaşan  Bursa’nın adayı Mustafa Bozbey, alışveriş yapan vatandaşlardan sorunlarını dinledi, önerilerini aldı. Vatandaşların Bozbey’e dert yandığı sorunların başında pahalılık geldi.

BOZBEY İLE İLGİNÇ DİYALOGLAR

Bozbey pazarı gezerken  ilginç diyaloglar da yaşandı. Pazarda alışveriş yaparken  karşısında Mustafa Bozbey’i gören bir kadının “Seni Beştepe’nin başına geçireceğiz” şeklindeki sözleri herkesi gülümsetirken, bir başka vatandaş da seçim sürecinde siyasetin dilinde yaşanan bozulmadan yakındı.

HEDEF ÜRETİMİN ÇOĞALMASI

Pazarı gezerek esnafa da tek tek hayırlı işler dileğinde bulunan Mustafa Bozbey, pazarlarda karşılaştığı en büyük sorunun fiyatların yüksekliği olduğunu söyledi.

Hem pazarcının hem de esnafın mağdur olduğunu belirten Bozbey, “Fiyatların yüksekliğinden dolayı vatandaşlarımızın çok şikayeti var. Esnaf kazanamıyor, vatandaşımıza da fiyatlar çok pahalı geliyor. ‘Mutlaka üretim üretim’ diyoruz. Bu fiyatların düşmesini istiyorsak çiftçimizi desteklememiz lazım. Kooperatifler aracılığıyla çiftçimizi destekleyeceğiz. Bu desteklerle birlikte üretim çoğalacak ve pazarlarda da  fiyatlar düşecek. Hem vatandaş kazanacak, hem de esnaf kazanacak, bununla birlikte köylümüz de kazanmış olacak. Büyükşehir Belediyesi olarak vereceğimiz desteklerle birlikte Türkiye’ye örnek bir modeli ortaya koymuş olacağız” dedi.

Hamitler Mahallesi’nin, Bursa’nın tamamında olduğu gibi ulaşım sorunu ve kentleşme sorunu yaşadığına dikkat çeken Bozbey, “Trafik, otopark, yeşil alan ve bunun gibi sorunlar başta geliyor. Bu mahallemizde de sosyal, kültürel ve sportif alanların olmaması nedeniyle, gençlerimiz, kadınlarımız ve yaşlılarımız şikayetçi. Bu bölgelerde kentsel dönüşümün de devreye girmesiyle, ‘İnsan için şehir’ planlamasıyla, Hamitler Mahallesi’nin ve Bursa’nın her yerinin değişeceğini kesinlikle şimdiden söyleyebiliriz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.