Bozbey: Kentsel dönüşümden emlak müşavirleri de etkilendi

Bozbey: Kentsel dönüşümden emlak müşavirleri de etkilendi
09.02.2019
A+
A-

Bursa Emlak Müşavirleri Odası’nın ‘Sektörümüz için el ele’ başlıklı toplantısına katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla emlak müşavirlerinin de mağdur olduğunu söyledi.

Bursa Emlak Müşavirleri Odası, Özlüce’de bulunan Moda Davet’te ‘Sektörümüz için el ele’ toplantısı düzenledi. Toplantıya Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın ve çok sayıda oda üyesi ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa’nın her geçen artan nüfusuna dikkat çekti.

Bozbey, “Bursa’nın 3 milyona yakın nüfusu var. 3 milyonluk bu kentte önümüzdeki süreçleri takip ettiğimizde yaklaşık 5 milyonu aşkın bir nüfus bekleniyor. Artık planların revize edilmesi gerekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanlığı sürecinde Bursa’daki 18-20 civarında olan sanayi bölgesiyle ilgili tespitleri yaparak nüfusun artışı konusunda bir sınır koymak lazım. Sınır koymazsanız bu kenti yönetemezsiniz. Bir sınır koyduğunuz takdirde, yerel planlama anayasasıyla birlikte Bursa daha yaşanabilir ve sorunları en az kente dönüşebilir. Nüfusun ne kadar olacağına bu kentli karar vermelidir” diye konuştu.

“ 31 MART’TAN SONRA SORUNLAR ÇÖZÜLECEK”

Kentsel dönüşüm çalışmalarının Bursa’da toplumun büyük bir kesimini mağdur ettiğini söyleyen Bozbey, emlak müşavirlerinin de bu durumdan olumsuz etkilendiğini belirtti. Mustafa Bozbey, “Başlangıçta defalarca yanlış olduğunu söyledik. Böyle yaparsanız hem mal sahipleri hem de müteahhitler mağdur olacaktır dedik. Emlak sektörü de mağdur oldu. Böyle bir kentsel dönüşüm, dönüşüm değildir. Biz bunu yıllarca söyledik. Ben sadece bilime, yasalara inanan ve güvenen bir insanım. Bu konuda mağduriyetler arttı. Elbette bu sorunlar çözülecek. 31 Mart’tan itibaren bu sorunların hepsini birlikte çözeceğiz” dedi.

Şehirlerin insanlar için planlanması gerektiğini vurgu yapan Bozbey, “Bu kentte rüzgar aksları tamamen kapatılmıştır. Tarihi dokumuz görülemez hale gelmiştir. Emlâkçılar olarak ticaret yaparken sattığınız yerlerin değerini bu dokuyu göstermeden nasıl satacaksınız? Bursalıların desteğiyle bu olumsuzlukları konuşarak, anlaşarak çözüleceğiz” diye konuştu.

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi de Nilüfer Belediyesi’nin kendilerine kapıları sonuna kadar açtığını belirtti. Çelebi, “Beş yıl boyunca bizlere kapılarını açtığı için ve işlemlerimizi rahatlıkla gerçekleştirebileceğimiz yer tahsisinde bulunduğu için Nilüfer Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’e sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Bursa Emlak Müşavirleri Odası tarafından Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’e odanın ilk üyesi olan Fatma Coşkun tarafından teşekkür plaketi verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.