Bitlis, yöresel lezzetleriyle Bursa’ya taşınıyor

Bitlis, yöresel lezzetleriyle Bursa’ya taşınıyor
10.12.2019
A+
A-

Bitlisli üreticiler ve yöresel lezzet ustaları, 12 – 16 Aralık tarihlerinde Bursa Osmangazi’de düzenlenecek “Bitlis Yöresel Lezzetler Festivali” için hazırlanıyor.

Organizatör İbrahim Kılıvan’ın öncülüğünde Bursa’nın Osmangazi ilçesi Kapalı Çarşamba Pazar Yeri’nde düzenlenecek olan Bitlis Yöresel Lezzetler Festivali, 12 Aralık Perşembe günü başlayacak. Bitlis’te üretilen bal, peynir, ceviz, fındık gibi ürünlerin yanı sıra büryan kebabı, içli köfte, gebol aşı gibi Bitlis mutfağının eşsiz lezzetleri, Bursa’da görücüye çıkacak.

 

Bursa Bitlisliler Derneği’nin ev sahipliğini yapacağı Bitlis Yöresel Lezzetler Festivali ile ilgili olarak Organizatör İbrahim Kılıvan şunları söyledi:

“Festivalimiz sayesinde Bitlisimiz’de üretilen ürünleri ve mutfak tatlarımızı Bursa’ya taşıyarak, Bursa’da yaşayan vatandaşlarımıza sunacağız. Bu sayede hem uzun yıllardır Bitlis’e gelemeyen hemşerilerimize Bitlis’i göstererek özlemlerini gidereceğiz, hem de zorlu şartlar altında üretim yapan üreticilerimize pazar imkanı sunacağız. 12 Aralık’ta başlayacak festivalimiz 5 gün sürecek. Bursa halkını ve gurbette yaşayan hemşerilerimizi festivalimize davet ediyor, mutlaka gelmelerini istiyoruz. Bitlis’in tanıtımı için de önemli bir yere sahip olan bu organizasyon için desteklerini esirgemeyen Bursa Bitlisliler Derneği’ne ve Dernek Başkanı Mehmet Demir’e çok teşekkür ediyorum.’’

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.