Binali Yıldırım’ın istifa etmeden AKP’nin İstanbul adayı olması, gündemdeki yerini koruyor

Binali Yıldırım’ın istifa etmeden AKP’nin İstanbul adayı olması, gündemdeki yerini koruyor
03.01.2019
A+
A-

Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın görevinden istifa etmeden AKP’nin İstanbul adayı olmasını eleştiren Muharrem İnce, “TBMM Başkanlığı’ndan istifa et, in Ali!” ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın görevinden istifa etmeden AKP’nin İstanbul adayı olması, gündemdeki yerini koruyor.

Konuya ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Muharrem İnce, “Yerel seçimde partinin adayı olmak parti faaliyetidir ve adaylık çalışmalarına TBMM Başkanı olarak devam etmek, TBMM Başkanının yetki ve imkanlarını kullanmak Anayasal Düzeni tanımamaktır. Anayasa’ya uymayan fiili durumlar ortaya çıkarma, TBMM Başkanlığı’ndan İstifa et, İn Ali!” diye seslendi.

Binali Yıldırım’ın görevinden istifa etmeden aday olmasının Anayasa ihlali olduğunu vurgulayan İnce, “Binali Yıldırım’ın aday olarak açıklandığı ve adaylık faaliyetlerine devam ettiği halde istifa etmemesi Anayasa’yı uygulamak, Anayasal düzeni korumakla görevli olanların Anayasa’yı açıkça ihlal etmesidir” ifadelerini kullandı.

İnce, Binali Yıldırım’ın Başbakanlık görevine son verilmesine de atıf da bulunarak, “Anayasa Meclis Başkanları parti faaliyetlerine katılamaz derken istifa etmiyorsun, Meclis Başkanlığı koltuğundan İnmiyorsun, Tayyip Erdoğan İn deyince Başbakanlık’tan iniyorsun!” dedi.

(Kaynak: Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.