Binali Yıldırım, Mısıroğlu ile ilgili soru önergesini kabul etmedi

Binali Yıldırım, Mısıroğlu ile ilgili soru önergesini kabul etmedi
21.01.2019
A+
A-

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği Kadri Mısıroğlu ve Ali Erbaş’a ilişkin soru önergesi, TBMM Başkanı Binali Yıldırım tarafından kabul edilmeyerek iade edildi. Binali Yıldırım, soruların kişisel ve özel yaşama ilişkin olduğunu iddia etti.

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı verdiği soru önergesinde şu soruları sordu:

“Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı açıklamalarına rağmen hakkında her hangi bir işlem yapılmayan Kadir Mısıroğlu, yeni rejimin akil adamı mıdır? AKP’nin söyleyemediklerini dile getiren Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı bir kişiye ‘insani bir ziyaret’ yapılmasını kamuoyuna nasıl açıklarsınız? Fethullah Gülen’in Bank Asya’sına kirasını yatıranı, okuluna evladını kayıt ettireni ihraç ederken, tutuklarken, nasıl olur da Ali Erbaş’ı Diyanet İşleri Başkanı olarak terfi ettirdiniz?”

CHP’li Tığlı, “Fethullah Gülen tarafından kurulan Kültürlerarası Diyalog Platformu’nda yönetim kurulu üyeliği yapan Ali Erbaş’ın Diyanet İşleri Başkanlığı görevine getirilmesi, FETÖ ile mücadeleye gölge düşürmektedir. Dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret etmesi toplumda bir kutuplaşma yaratmıştır sözleri ne zamandan beri kişisel ve özel yaşama ilişkin konu olmuştur?” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.