Bilim Kurulu Üyesi Kara: Okulların kapalı kalma süresi uzayabilir

Bilim Kurulu Üyesi Kara: Okulların kapalı kalma süresi uzayabilir
17.03.2020
A+
A-

Prof. Dr. Kara, okulların kapalı kalma süresinin durumun seyrine göre değişebileceğini ifade ederek, ”Önümüzdeki günlerde ülkemizdeki durumun nasıl seyredeceğine, ülkemizde görebileceğimiz vakaların, içeriden yayılan vakalar mı, yoksa dışarıdan gelen vakalar mı olacağına bağlı olarak bu süre uzayabilir; ama kısalmasını beklemiyorum ben” diye konuştu.

17 Mart 2020 Salı 10:42 Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüsle mücadele iiçin oluşturulan Bilim Kurulu Heyeti’nde yer alan Prof. Dr. Ateş Kara’nın açıklamaları şöyle:

“Enfeksiyon görülmeye başladıktan sonra okulları kapatırsanız enfeksiyondaki azalma en iyi ihtimalle yüzde 15’te kalıyor. Yani 100 vaka görecekseniz 85 görüyorsunuz. Ama enfeksiyon daha görülmeden okulları kapatabilirseniz, bu etki minimum yüzde 45 oluyor. Yani 100 vaka yerine en fazla 55 görüyorsunuz, hatta 40’a kadar düşüyor. Bu nedenle Türkiye, önlemleri diğer ülkelere göre çok erken, çok radikal şekilde alıyor. Bunun temel amacı, ülkemizdeki vaka görülmesini mümkün olduğunca ötelemek”

“OKULLARIN TATİL SÜRESİ UZAYABİLİR”

“Bugün için net bir şey söylemek mümkün değil. Önümüzdeki günlerde ülkemizdeki durumun nasıl seyredeceğine, ülkemizde görebileceğimiz vakaların, içeriden yayılan vakalar mı, yoksa dışarıdan gelen vakalar mı olacağına bağlı olarak bu süre uzayabilir; ama kısalmasını beklemiyorum ben.”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.