Bil Plastik’te 3’üncü kuşak işbaşında…

Bil Plastik’te 3’üncü kuşak işbaşında…
11.01.2019
A+
A-

Aile şirketi olarak kurulan ve sektörde 50’inci yılını geride bırakan Bil Plastik AŞ, 2018 yılında da büyümesini sürdürdü. Bil Plastik 2019 yılı hedefini de ihracatta yeni pazarlar olarak belirledi. Bil Plastik, 2019 yılında üretiminin yüzde 50’sini ihraç etmeyi hedefliyor.

Bil Plastik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ece Biliktü Çelik, “Bursa OSB’de 10 bin m2’lik fabrikamızda, yeni teknoloji makine parkurumuz ve profesyonel ekibimizle yılda ortalama 7 bin 500 ton hammadde işleme kapasitesine sahibiz. Hazır standart piyasa ürünlerinin dışında butik ürünler imal etmekteyiz. Her ebatta baskılı baskısız naylon torba, jelatin piliç torba, bantlı kapaklı torba çöp torbası, taşıma torbası, palet torbası, atlet poşet, yumuşak saplı poşet, takviyeli el geçme poşet, kargo poşeti, branda shrink rulo şeklinde geniş ürün yelpazesi sunmaktayız” dedi.

Kaliteli ürün imal etmek ve zamanında sevkiyat önceliğiyle müşteri memnuniyetine önem verdiklerini sözlerine ekleyen Bil Plastik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ece Biliktü Çelik, sektörün öncüsü durumundaki firmalarından başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Afrika ve Ortadoğu pazarına da ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. Ece Biliktü Çelik, 2019 yılında üretimlerinin yüzde 50’sini ihraç etmeyi hedeflediklerini de açıklamasına ekledi.

Bil Plastik’in, dedesi Ali Biliktü tarafından kurulduğunu, babası İlker Biliktü tarafından da büyütülerek günümüze kadar 50 yıldır başarıyla faaliyetlerine devam ettiğini belirten Bil Plastik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ece Biliktü Çelik, “Büyüklerimizden devraldığımız Bil Plastik, üretimde ve ihracatta deneyimli ekibiyle, birlik ve beraberlik içinde faaliyetlerine daha da büyüyerek devam edecektir” şeklinde konuştu.

Ece Biliktü Çelik, Bil Plastik AŞ olarak uygulamanın yürürlüğe girmesinden önce gıda, tekstil, otomotiv gibi farklı sektörler için ambalaj türlerine yönelik çalışmalar yaptıklarını, yeni pazarlara yönelerek ihracat seçeneklerini değerlendirdiklerini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.