BESAŞ, gıda okulu gibi çalışıyor

19.11.2018
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BESAŞ okullardan gelen öğrenci ziyareti taleplerini planlama doğrultusunda gerçekleştirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda her yıl eğitim dönemlerinde haftada toplam 150-200 kişilik öğrenciye kapılarını açan BESAŞ, eğitim düzeyine göre öğrencileri fabrika yapısı ve ekmek üretimi konusunda bilgilendiriyor. Düzenlenen programlarda ilkokul seviyesinden üniversite seviyesine kadar farklı yaş grubundan öğrencilere ekmek üretim aşamaları hakkında bilgi verilerek eğitimlerine katkı sağlanıyor. Öğrenciler fabrikada teknolojik imkanlarla, hijyenik üretiminin nasıl yapıldığını da görme imkanına sahip oluyorlar.

Fabrika gezisi programlarında öğrencilere eşlik eden BESAŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Bektaş, “Gıda üretiminde hijyen konusunda farkındalık oluşturmak adına şeffaf üretim anlayışımız çerçevesinde, ekmek üretim süreçlerini yerinde göstererek öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlamış oluyoruz. Ayrıca eğitimin yanında öğrencilerimiz firmamızın teknolojik ve hijyenik tesislerini gezerek tükettikleri ekmeğin el değmeden nasıl üretildiği hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Amacımız yeni nesillerin gıda endüstrisi hakkında daha çok bilgi sahibi olarak, bilinçli tüketiciler olmasını sağlamak ve eğitimleri doğrultusunda bilimsel, işlevsel konulardaki eğitimlerini uygulama sürecinde pekiştirmektir” diye konuştu.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.