Berat Albayrak’ın istifasını Erdoğan mı istedi?

Berat Albayrak’ın istifasını Erdoğan mı istedi?
09.11.2020
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa kararı yeni bir iddia daha kulislerden sızdı.

Yeniçağ’dan Fatih Ergin’in haberine göre, Berat Albayrak’ın görevinden ayrılmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dolar rezervindeki durumu öğrenmesinin de etkili olduğu iddia edildi.

Türkiye, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Instagram üzerinden yaptığı istifasını konuşurken, ortaya atılan çeşitli iddialar da dikkat çekiyor.

Merkez Bankası’na Naci Ağbal’ın atanmasının Albayrak’ın istifa kararında etkili olduğu iddiası tartışmaların odağı haline gelirken, AKP’li kaynaklar kararın beklenen bir gelişme olmadığını belirtti.

AKP çevrelerinde Albayrak’ın görevden ayrılmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istediği de konuşuluyor.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin yılbaşından bu tarafa döviz kurunu düşürmek için 101 milyar dolar harcadığının ortaya çıkarken, Erdoğan’ın eriyen dolar rezervinin durumunu yeni öğrenmesi ve sonrasında gösterdiği tepkinin Albayrak’ı koltuğundan eden bir başka sebep olduğu belirtildi.

SOYLU’DAN RAPOR

Kulislerde dolaşan bir başka iddiaya göre de, Bülent Arınç Cumhurbaşkanı  Erdoğan ile yaptığı bir görüşmede, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın görevine devam etmesi halinde, yaklaşık 30-40 milletvekilinin DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’ne geçeceklerini iletti. Bu rapor doğrultusunda harekete geçen Erdoğan, Süleyman Soylu’dan durumu araştırmasını istedi.

ERDOĞAN VEKİLLERLE GÖRÜŞTÜ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bilgiyi doğrulamasının ardından milletvekilleri ile bir araya gelen Erdoğan, durumun ciddiyetini anladı ve Albayrak ile yaptığı görüşmede istifa etmesinin uygun olduğu kanaatini iletti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.