Belediyelerdeki akraba atamalarında ilginç yöntem!

Belediyelerdeki akraba atamalarında ilginç yöntem!
01.08.2019
A+
A-

AK Partili başkan önce kızını işe aldı, özel kalem yapıp bakın nereye atadı!

Manisa Demirci Belediyesi’nin AK Partili başkanı Selami Selçuk, kızını İŞKUR üzerinden belediyede işe aldıktan sonra Şehzadeler Belediyesi’ne özel kalem olarak yerleştirdi. Selçuk’un kızı sonrasında Kredi ve Yurtlar Kurumu İlçe Müdürü olarak atandı.

Manisa’da AK Partili Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, kızı Nazlı Selçuk’u önce İŞKUR üzerinden belediyede işe aldı. Daha sonra AK Partili Şehzadeler Belediyesi’ne özel kalem olarak yerleştirilen Nazlı Selçuk, buradan da Demirci Kredi Yurtlar Kurumu İlçe Müdürü olarak atandı. AK Parti Manisa Milletvekili üyesi Murat Baybatur’un kardeşi Fatih Baybatur da önce Aksihar Belediyesi’ne özel kalem olarak yerleştirildi.

31 Mart seçimlerinde belediye CHP’ye geçince Baybatur AK Partili Şehzadeler Belediyesi’ne başkan yardımcısı olarak atandı. Cumhuriyet’te yer alan habere göre son dönemde belediyelerde tartışma konusu olan akraba kadrolaşmasının örnekleri de Manisa’da yaşandı. 2014 seçimlerinde AK Parti’den Demirci Belediye Başkanı seçilen Selami Selçuk, bu süreçte kızı Nazlı Selçuk’u İŞKUR üzerinden belediyeye aldı. Nazlı Selçuk, daha sonra Demirci Kaymakamlığı Proje Ofisi’nde görevlendirdi. Bir süre burada çalışan Nazlı Selçuk, daha sonra AKP’li Şehzadeler Belediyesi’nde istisnai kadrodan özel kalem müdürü yapıldı. Böylece KPSS engelini aşan Selçuk, 657 sayılı yasaya tabi memur oldu.

(Yeni Gaste)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.