Belediye Başkanı Turgay Erdem, ‘yeni nesil Nilüfer’i anlattı

Belediye Başkanı Turgay Erdem, ‘yeni nesil Nilüfer’i anlattı
23.08.2019
A+
A-

‘Önce insan’ ilkesini kendilerine ilke edindiklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, sosyal belediyecilik anlayışıyla 7’den 70’e her kesimin beklentilerini karşılayacakları bir belediyecilik örneği sergileyeceklerini açıkladı.

Çok uzun yıllar dönemin belediye başkanı Mustafa Bozbey’in ekibinde yer alan ve Nilüfer’i bu günlere taşıyan birçok projede Başkan Yardımcısı olarak imzası bulunan Turgay Erdem, son 4 aydır Nilüfer Belediye Başkanı olarak ilçeye hizmet vermeye devam ediyor.

SONHABER16 Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Başkan Erdem, ‘Mutlu geleceğin Mimarı’ sloganıyla ‘Yeni nesil Nilüfer’i anlattı. Nilüfer’in yeni terminolojiye göre şekillendireceklerini belirten Erdem “Projelerin odağında insan var” diyor.

Mutlu Nilüfer’in mimarı olarak ‘Yeni Nesil Nilüfer’i nasıl planlayacaksınız?

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem: 4 ay önce Nilüferliler’in de büyük bir takdirleriyle göreve başladık. 15 yıldır Mustafa Bozbey’le birlikte her türlü hizmeti yaptık. Şimdi başkanlık görevini aynı anlayışla sürdürmek istiyoruz.

Daha önceki dönemlerde olduğu gibi ‘Önce İnsan’ anlayışı ile Nilüferi daha çok sanat ve kültür ile buluşturmaya devam edeceğiz. Daha çok yeşille, daha çok spor ve daha çok eğitimle buluşturacağımız alanları bundan sonrada devam ettireceğiz.

Daha önce başlayan ve tamamlama aşamasında olduğu projelerimiz var.  Bütçemiz el verdiği sürece o projeleri tamamlayacağız. Sadece onlarla bitmeyecek. Genel ihtiyaçlarımız hizmet alanlarımız içinde olan yurt ve  kreş gibi projelerimizi de hayata geçireceğiz. Özellikle kreşlerimizi mahallere de yayacağız. Özellikle çocuklarını evde bakan kadınların hem sosyal hayatta daha çok yer alsın, hem de çocukların sosyalleşme açından bir mekanları, bir evi olsun istiyoruz.

Huzurevimiz var. Şu anda huzur evimizde kadın ve erkek olmak üzere 100 kişi kapasiteli bir huzurevimiz var. Bir hayırseverimizle birlikte yaptığımız. Hayatlarının sonbaharlarında zamanlarını iyi geçirmeye çalışıyorlar. Biz de onların mutlu yaşamalarını istiyoruz.

İkincisini de çok yakın bir zamanda hizmete açılacak, yine bir hayırseverimizin desteği ile.

Kız yurdumuzu tamamladık. Öğrencilerimizi Eylül ayından orada ağırlamaya başlayacağız ve Ekim ayında resmi açılışını yapacağız. Anneler merak etmesinler, yavruları güvenli yuvalarında.

Nilüfer Belediyesi’nin, yılsonuna kadar sayısı 310’a ulaşacak olan parkları, her yaştan vatandaşın buluşma noktası haline geldi. Çocuklar ve gençler için nasıl bir Nilüfer olacak? 

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem: Nilüfer Belediyesi’nin 2019 yılı itibariyle park sayısı 304’e ulaştı. Yeni projeler ve sorumluluk alanlarının artmasıyla birlikte kentteki toplam park alanı 930 bin 815 metrekareye ulaştı. Kentte yaşayan çocukların taleplerini de dikkate alıyoruz ve çocuklarımızla ilgili çok fazla çalışma yapmak istiyoruz. Bu dönem içinde stratejik planlarımızda, çocuklarımıza öncelik vereceğiz. Onların daha güvenli ve daha yeşil alanlarda zamanlarını geçirebilmeleri için mekanları düzenlemek istiyoruz. Gençlerimiz için önemli projelerimiz var. Öncelik hedefimiz geleceğe yatırım yapmak. Teknoloji ile daha fazla buluşabilecekleri, gelişmeye yönelik inovasyon çalışmalarında bilgi ve deneyimlerini arttıracakları merkezler yapmayı düşünüyoruz.  Kuluçka merkezler gibi. Bu konuyla ilgili projelerimiz hazırlanıyor. Bölgesel olarak çalışmalarımızı hızlandıracağız. Lionslarla birlikte yaptığımız Alzheimer Hasta Konuk Evi tamamlanma aşamasında. Yaklaşık 300 hastaya hizmet verecek olan merkez, özel bakım merkezi niteliğinde olacak. Nilüfer’i geleceği taşımakla ilgili her türlü tasarım ve projeyi hazırladık.  Bizim için öncelik insan. Nilüferliler mutlu ve yaşanabilir bir Nilüfer’i hak ediyor.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, sonhaber16.com Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Sevinç, Haber Koordinatörü Hidayet Sevinç ve Haber Müdürü Hayriye Turgut’u makamında ağırladı.

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle birçok kamu kurum ve kuruluşun yatırımları sekteye uğruyor. Yatırımlarınız ile mali tablonuzu nasıl dengelemeyi planlıyorsunuz?

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem: Yol haritamız belli ancak, diğer belediyelerde olduğu gibi bizimde ekonomik açıdan bazı sıkıntılarımız var.  Gerçi bu borçlar diğer birçok belediyelerinki gibi ödenemeyecek nitelikle borçlar değil.  Kaynaklarımızın daha verimli kullanmaya çalışıyoruz. Ekonomik olarak da tasarruflu davranıyoruz. Belki biraz sıkıntıya gireceğiz ama bunu birlikte aşacağımızı düşünüyorum. Mülklerimiz var. Kiraladığımız yerlerimiz var. Onların gelirlerinden daha iyi yararlanabilmek için çareler düşünüyoruz. Tahsil edemediğimiz alacaklarımız var. Onlarla ilgili yine çalışmalarımızı hızlandırdık. Ödeyen ile ödemeyen arasındaki farkı kapatmak için, onlara görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Sıkı bir ekonomik tedbirlerle bütçemizi rahatlatmaya çalışacağız.

Mustafa Bozbey’in 20 yıllık başkanlığı döneminde, Bozbey’e 15 yıl yol arkadaşlığı yaptınız. Bir çok projede imzanız var. Şu anda ise aynı kuruma başkanlık yapıyorsunuz. Ne hissediyorsunuz? Nasıl bir duygu?

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem: Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde Mustafa Bozbey’le birlikte çalışmayı çok arzu isterdim ama olmadı. Tek üzüntüm o. Belediyecilik açısındaki deneyiminden daha da faydalanabilirdik.

Burada aynı anlayışla devam edeceğiz. Ekibimizde bazı değişiklik yaptık. Bu değişikliğin nedeni kişilerin bakış açılarını değiştirmekti. Çünkü hep aynı kişiler aynı yerden aynı mekanlardan, aynı yerle baktığında, biraz farklı alanları değerlendirme şansına sahip olmuyorlar. Biz belki farklı gözlerin daha farklı ufuklar açacağın düşünerek öyle bir tasarrufta bulunduk.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.