BEBKA’dan uygulamalı temiz üretim denetimi eğitimi…

BEBKA’dan uygulamalı temiz üretim denetimi eğitimi…
01.03.2019
A+
A-

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından yürütülmekte olan “Sürdürülebilir Üretime Geçiş Sonuç Odaklı Programı” kapsamında, temiz üretim çalışmalarının önemi, kazanımları ve olanak değerlendirmesinin nasıl yapılacağı konularında bilgi vermek üzere düzenlenen eğitim, 26-27 Şubat tarihlerinde Bilecik’te gerçekleştirildi.

Ülkemizde “Ulusal Temiz Üretim Merkezi” görevini yürüten TÜBİTAK-MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü (ÇTÜE) işbirliğiyle Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen iki günlük Uygulamalı Temiz Üretim Denetimi Eğitimi’nde, bölgedeki üretim faaliyetlerinden kaynaklanan çevresel etkilerin azaltılması, kaynak verimliliğin arttırılması yoluyla çevre dostu üretime geçiş konuları ele alındı.

İmalat sanayi firmalarında atık oluşumu ile su tüketimini azaltmaya ve kaynak verimliliğini arttırmaya yönelik temiz üretim uygulamalarının geliştirilmesinin hedeflendiği, Ulusal Temiz Üretim Merkezi (UTÜM) uzmanlarının verdiği eğitime işletmelerin çevre yöneticileri ile üretim sorumlularının katıldı.

Eğitim kapsamında “Kaynak Verimliliği ve Temiz Üretim” ve “Temiz Üretim Denetimi” sunumları ile kavramlar hakkında bilgilendirme yapılarak Temiz Üretim Denetimi aşamaları ve işletmelere ne gibi faydalar sağladığı örneklerle açıklandı.

İkinci aşamada tesis gezisi sonrasında katılımcılar ziyaret edilen tesis için temiz üretim olanaklarını belirleyerek önceliklendirdikleri konularda öneriler geliştirdi.

BEBKA’dan yapılan açıklamada, Ocak ayında Eskişehir’de başlatılan Uygulamalı Temiz Üretim Denetimi Eğitimlerine, önümüzdeki aylarda Bursa’da devam edileceği belirtildi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.