BEBKA’dan kamuda değişim ve dijital dönüşüm seminerleri

BEBKA’dan kamuda değişim ve dijital dönüşüm seminerleri
09.05.2019
A+
A-

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından, Bursa Valiliği koordinasyonunda, Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen ve başta yerel yönetimler olmak üzere kamu kurumlarının üst ve orta kademe yöneticilerine yönelik hazırlanan “Rekabet ve Kalkınma için Kamuda Değişim ve Dijital Dönüşüm Seminerleri” dizisinin ikincisi yapıldı.

İzgören Akademi’den Seda Altun’un ‘Takım Çalışması” konulu sunumu, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, Rekabet ve Kalkınma için Kamuda Değişim ve Dijital Dönüşüm Seminerlerinin gördüğü ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Gerim şöyle konuştu, “Bizlere destek veren Yönetim Kurulu Başkanımız Bursa Valimiz Sayın Yakup Canbolat’a, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a ve tüm Yönetim Kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Katılımın oldukça yüksek olması ve seminerlerin büyük bir ilgi ve dikkatle takip edilmesinden dolayı da tüm katılımcılarımıza, Bursa’mızın çok değerleri Kamu Kurumlarının yöneticilerine de ayrıca şükranlarımızı arz ediyorum.  Amacımız dünyanın içinde bulunduğu değişim ve dönüşümde hepimize yeni ufuk açmak. Kurumlarımız için de önemli çalışmalar yapıyoruz. Networkü geniş olan kişi ve kurumlar daha başarılı oluyor, istenen seviyeye, toplu hareket ederek daha kolay bir şekilde ulaşabiliyorlar. Bireysel başarılı çalışmaları ilgili tüm paydaşlarla birlikte geliştirme ve ilerletme noktasında bu seminerlerin önemli payı olacaktır. Ve bu sayede ülkemizin hedeflerine ulaşması noktasında Bursa olarak birlikte imza koyacağız.”

Gerim, konuşmasının devamında, BEBKA’nın 2019 Yılı Mali Destek Programları hakkında da bilgi verdi.

Takım olmak nedir?

Bursa, Eskişehir ve Bilecik’ten kamu kurumlarının üst ve orta kademe yöneticilerinin katıldığı seminerde takım çalışması konusunda açıklamalarda bulunan ve uygulamalardan örnekler veren İzgören Akademi’den Seda Altun, “Takım olmak ortak bir hedeften bahsetmek, beraber olmak adına bazen kendinden fedakârlık etmek ve birbirine çok yakışmaktır” dedi.

Takım oluşmasında 5 temel faktör vardır diyen Altun, “Bunlar; liderlik, takım ruhu, ortak hedefler, iş akışı ve iletişimdir. Takım olabilmek kolay değildir. Güç paylaşılırsa, her üyeye saygı duyulursa, herkes aktif katılırsa, birbirlerine inanır ve güvenirlerse, ön yargısız ve açık fikirli olunursa, kişiler değil fikirler eleştirilirse, farklılıklar normal ve gerekli karşılanırsa ancak takım olunabilir” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.