BEBKA girişimci ve yatırımcılar bir araya getirdi

BEBKA girişimci ve yatırımcılar bir araya getirdi
16.05.2018
A+
A-

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından düzenlenen Bursa Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programı (TechUP) kapsamında organize edilen DEMODAY etkinliği, girişimci ve yatırımcıları bir araya getirdi.

Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’ndeki DEMODAY etkinliğine, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Gülmez, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim’in yanı sıra çok sayıda yatırımcı ile girişimci katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan ve teknoloji üretmenin önemine dikkat çeken BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim,  “Teknoloji kullanan değil teknoloji üreten bir toplum olmak, aslında bu programı tam anlamıyla özetliyor” dedi.

BEBKA’nın kuruluşundan bu yana, bölgede önemli faaliyetler yürüttüğünü hatırlatan Gerim, “Planlamaya yönelik, sektörleri derinlemesine analiz edecek çalışmalar yürütüyoruz. Çünkü bir çalışma, üretim hedefiniz olmalı ve bunlar için iyi analiz yapmanız lazım ve bunları sağlam bir zemine oturtmanız lazım. 11. Kalkınma Planı’nın hazırlıkları devam ediyor. Ajanslar olarak, bölge planlarını hazırladık. Buna bağlı olarak da yatırım destek stratejilerini geliştiriyoruz. Netice olarak ileri teknoloji ürünleri üretmeliyiz ki ülkemizin kalkınmasına, ihracatın ithalatı karşılamasına katkı sağlayalım” diye konuştu.

Gerim, sürdürülebilirlik kavramına dikkat çekti

Sürdürülebilirlik kavramının önemine değinen İsmail Gerim, “Sürdürülebilirlik en önemli konumuz olmalı. Her işin başında bu konu gelmeli ve uygulanmalı; sürdürülebilir ekonomi, sürdürülebilir üretim, sürdürülebilir girişimcilik bunlardan en önemlileri olarak sayılabilir. Yaptığımız projeler belirli bir mantık çerçevesinde olmalı ve daha sonra yapılan projeler birbirine bağlantılı şekilde devam etmeli. Bursa bilişim sektörünün kısa zamanda gelişebileceğini düşündüğümüz bir il, bu mevcut potansiyelini ve avantajlarını kullanmalı” şeklinde konuştu.

“Dünyanın pek çok yerde uygulanıyor”

Gerim’in ardından konuşan Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger de bu gibi etkinliklerin başta Avrupa’da ve ABD’de olmak üzere dünyanın pek çok yerinde düzenlendiğini belirtti. Konuşmasında ayrıca rekabetçiliğin önemine değinen Prof. Dr. Hockenberger, bunun için kaynakları iyi bilmek ve doğru yoldan doğru kişilere, projeleri doğru şekilde anlatmak gerektiğini söyledi. Rektör Yardımcısı Hockenberger, Uludağ Üniversitesi’nin bu etkinliği önemsediğini ve gelecek yıllardaki programlarda akademisyen ve öğrenci şirketlerinin de bu programda yer almasını arzuladıklarını ifade etti.

Ekonomik büyümenin en önemli bileşeni: Teknoloji

Teknolojinin, ekonomik büyümenin de en önemli bileşeni olduğuna vurgu yapan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Gülmez, “Artık teknoloji ve teknoloji odaklı yeni fikirler geliştirmek, ekonomik zenginliğin anahtarı durumunda. Bu noktada ülkemizdeki girişimcilerin çok şanslı olduklarını söyleyebilirim.  Başta hükümetimiz eliyle olmak üzere bugüne dek girişimcileri teşvik edecek ve önlerini açacak birçok düzenleme hayata geçirildi. Son olarak BEBKA ve Uludağ TTO işbirliğinde girişimcilerimizi teşvik edecek yeni bir uygulama daha hayata geçirildi.  Hayata geçirilen TechUP programı girişimcilerimizin bu önemli ihtiyacına cevap verebilmesi açısından son derece önemli” diye konuştu.

Programın İlk başarılı Çıktısı

Yapılan açılış konuşmalarının ardından firma sunumlarına geçildi. Etkinlikte ilk sunumu Masterlight Laser firması gerçekleştirdi. Firma, program süresi içerisinde aldığı yatırım ile TechUP Programı’nın hedeflediği sonuca ulaşarak teknolojisini ekonomik değere dönüştürmeyi başardığı için programın ilk başarılı çıktısı oldu.

Toplamda 10 firma adına sunum yapan yetkililer, Türkiye’nin önemli yatırımcı kuruluşlarından olan ACT, Vestel Ventures, TR Angels ve Growth Circuit temsilcilerinin sorularına yanıt verdi. Program, stant ziyaretleri ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.