BBP’li Alfatlı’dan ‘Doğu Türkistan için sessiz kalmayın’ çağrısı

BBP’li Alfatlı’dan ‘Doğu Türkistan için sessiz kalmayın’ çağrısı
14.11.2019
A+
A-

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, tüm varlığımızla Doğu Türkistan’ın yanında olduklarını söyledi.

Alfatlı, Doğu Türkistan’ın kuruluşunun yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yaptı.

Doğu Türkistan İslam Cumhuriyeti’nin 12 Kasım 1933 yılında bağımsızlığını ilan ettiğini hatırlatan Alfatlı, kurulduğu günden bu yana Çin Devleti tarafından, Doğu Türkistanlı kardeşlerimize akla hayale gelmedik zulümler ve işkenceler yapıldığını söyledi.

Doğu Türkistan konusunda  en hassas davranan partinin BBP olduğunu ifade eden BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı,

‘’Son dönemlerde Çin Devleti, Doğu Türkistanlı Türkler’den yetişmiş olan aydın din alimi, araştırmacı, eğitimci, gazeteci ve yazarları hedefe alarak onları hapse atmaktadırlar’’ dedi.

BBP’li Alfatlı, gerek İslam dünyasının, gerekse ülkemizin Doğu Türkistan davasına kayıtsız ve sessiz kalmasına anlam veremediğini, bu konuya en duyarlı partinin de BBP olduğunu iddia etti.

‘’Türk arıyorsanız Doğu Türkistanlılar Türk’tür, Müslüman arıyorsanız Doğu Türkistanlılar Müslümandır, insanlık arıyorsanız Doğu Türkistanlılar insandır’’ diye feryat eden Alfatlı, Çin devletinin yaptığı bu insanlık ayıbına karşı çıkmak bir insanlık vazifesidir ve başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmak üzere tüm insanlığın bu barbarlığa karşı çıkmasını beklediklerini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.