BBP Genel Başkanı Destici’den Cumhur İttifakı’na rest!

BBP Genel Başkanı Destici’den Cumhur İttifakı’na rest!
10.06.2020
A+
A-

AK PARTİ-MHP-BBP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nda kriz yaratabilecek açıklamalar BBP lideri Mustafa Destici’den geldi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Cumhur İttifakı’nda yer alan Büyük Birlik Partisi (BBP) Başkanı Mustafa Destici ile Meclis’te yaptığı görüşmeyi okuyucularına aktardı.

MHP GİBİ BBP DE RAHATSIZ

Son dönemde AK Parti içinden gelen, 5 milletvekiline dayalı daraltılmış bölge ve seçimde %5 oy almış olan partilerin aralarında ittifak yapabileceğine dair yaklaşıma MHP gibi BBP’nin de tepkili olduğunu ifade eden Sarıkaya, Destici’nin, Siyasi Partiler ve Seçim kanunlarında düzenleme yapılmasının şart olduğu konusunda hemfikir olduğunu belirtti.

“HANGİ BLOKTA YER ALACAĞIMIZI DÜŞÜNÜRÜZ”

Sarıkaya, Destici’nin yüzde 5 oy alanın ittifak yapabileceği şartının getirilmesi durumunda bunun karşı cepheyi güçlendireceği düşüncesinde olduğunu ve sağda yeni bir blok yaratacağını ve seçim dönemi geldiğinde kendilerinin de bu bloklardan hangisinde yer alacaklarını düşünme durumunda kalabileceklerini de söylediğini aktardı.

Sarıkaya, Destici’nin olası yeni ittifakın da “İYİ Parti, Saadet, DP, Gelecek, Deva ve günün şartına göre ihtimal dâhilinde BBP” diye sıraladığını ve bu ittifakın bir ittifakın yüzde 20 oy potansiyeli yaratabileceği görüşünü de dile getirdiğini aktardı.

Sarıkaya, yazısının ilgili kısmında şunları ifade etti:  Partilerin son dönem başlayan kongrelerine de dikkat çeken Destici, Siyesi Partiler Yasası’na aykırı davranıldığına vurgu yapıp devam etti:

“Partinin 10 bin üyesi var, ilçe ve belde kongrelerini yapmamak için YSK’ya 399 üye bildiriyor; oysa YSK Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına üye yapısını sorsa ortaya çıkacak, mahalle delegesiyle seçimli kongre yapmak zorunda olacak.” Siyasi partiler ve seçim kanunlarındaki düzenlemelerin, ön seçimi şart koşan, parlamentoyu güçlendiren, barajı sıfır hale getirip %1 oy alanın dahi TBMM’de temsilini sağlayan düzenleme getirilmesi gerektiğini belirtti.

SİYASETİN FİNANSMANI

Siyasetin finansmanındaki sorunun da çözülmesi gerektiğini belirterek, şu öneriyi getirdi: “Seçim yardımı ile Hazine yardımına göre belirleniyor; oysa genel seçime 8, yerel seçime 12 parti girdi. Futboldaki havuz sistemi gibi, seçime girmeye hak kazanan her partiye önce birer dağıtılır, geri kalan da yüksek oy alanlar arasında pay edilir. Böylece seçime giren de zor durumda kalmaz.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.