BBDSO Mozart’ın sevilen eserleriyle Bursa BDSO Sahnesi’nde

04.12.2018
A+
A-

Dahi besteci Wolfgang Amadeus Mozart’ın sevilen eserleri, keman sanatçısı Elvin Hoxha Ganiev’in solistiğinde ve İtalyan şef Antonio Pirolli’nin yönetiminde 6 Aralık Perşembe akşamı BBDSO sahnesinde müzikseverlerle buluşuyor.

Uludağ Premium’un sponsorluğunda Bursa Filarmoni Derneği’nin desteklediği klasik müziği geniş kitlelere ulaştıran Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), bu hafta 35 yıllık kısa ömrüne sayısız eser sığdıran sıra dışı besteci Wolfgang Amadeus Mozart’ın eserleriyle Bursalı müzikseverlerle buluşuyor. Konserde ünlü bestecinin 1775 yılında bestelediği ve daha sonra keman sanatçısı Antonio Brunetti için yeniden düzenlediği “4 No’lu Keman Konçertosu”nun yanı sıra bestelediği son opera olan “Sihirli Flüt Operası Uvertürü” ile hayranlık duyduğu Prag halkına ithaf ettiği “38 No’lu Prag Senfonisi” seslendirilecek. İtalyan şef Antonio Pirolli’nin yöneteceği konserin solistliğini ise genç yaşına rağmen dünyanın pek çok ülkesinde konserler veren ve sayısız ödül kazanan keman sanatçısı Elvin Hoxha Ganiev üstlenecek.

6 Aralık Perşembe akşamı saat 20.00’de gerçekleştirilecek konserin biletleri; Sanat Cepte mobil uygulaması, BBDSO resmî web sitesi bursasenfoni.gov.tr ve biletiva.com’un yanı sıra Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu BBDSO Müdürlüğü Gişesi ve konser akşamı AKKM Merinos Gişesi’nden satın alınabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.