Bayramla birlikte 4 ilde koronavirüs vakaları patladı

Bayramla birlikte 4 ilde koronavirüs vakaları patladı
26.05.2020
A+
A-

Ramazan Bayramı’yla birlikte dört ilde koronavirüs vakalarında adeta patlama yaşandı. Antalya, Artvin, Elazığ ve Bingöl’de haftalar sonra yeni vakalar tespit edildi.

Ramazan Bayramı’nda korkulan oldu. Antalya Serik’te pozitif vaka sayısı 31’e yükseldi. Artvin’de dört kişi tedavi altına alındı. Bingöl İl Sağlık Müdürü ise kentte 35 gün sonra coronavirüs vakalarının tespit edildiğini duyurdu. Elazığ’da da 20 gün sonra coronavirüs vakaları ortaya çıktı.

SERİK’TE VAKA SAYISI 31’E YÜKSELDİ

Antalya’nın turistik Serik ilçesinde coronavirüs nedeniyle karantinaya alınan bölgede yapılan yeni testlerle birlikte pozitif vaka sayısı 31’e yükseldi. Bölgede test sonucu pozitif çıkan 31 kişinin Serik Devlet Hastanesi’ndeki tedavilerinin sürdüğü duyuruldu. Bunların yanında pozitif vakalarla temas ettiği tespit edilen şüpheli 14 kişi de karantinaya alındı.

ARTVİN’DE YENİ VAKALAR TESPİT EDİLDİ

Son bir aydır coronavirüs vakası görülmeyen Artvin’de yeni vakalar tespit edildi. Borçka ilçesinde test sonucu pozitif çıkan dört kişi hastaneye kaldırıldı, bunlarla teması olan 23 kişiye de karantina uygulanmasına karar verildi.

35 GÜN SONRA BİNGÖL’DE YENİ VAKALAR ÇIKTI

Bingöl İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu, 35 gün aranın ardından kentte yeniden coronvirüs vakalarının görüldüğünü açıkladı. Gündoğdu, il genelinde coronavirüs ile mücadele kapsamında “Evde kal” çağrısına uyulması sayesinde salgınla mücadelede başarı elde edildiğini söyledi.

Yaklaşık 35 gün coronavirüs tespit edilmeyen Bingöl’e, il dışından gelen bazı kişilerin ziyaret ettikleri ailelere coronavirüs bulaştırdığını söyleyen Gündoğdu, “Şehir dışından gelen birkaç kişinin testinin pozitif çıkmasıyla yeni vakalar görüldü. Testleri pozitif çıkanlar ile temasta bulunduğu kişiler filyasyon ekiplerince kontrol altına alındı. Filyasyon ekiplerimizin ve hastane çalışanlarımızın yoğun gayretiyle tekrar kontrol altında tutulmuştur.”

ELAZIĞ’DA 20 GÜN SONRA POZİTİF TEST ÇIKTI

Elazığ’da da 20 gün sonra ilk Coronavirüs vakaları ortaya çıktı. Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Twitter’da yaptığı paylaşımda, “İlimizde uzun bir aradan sonra dışarıdan gelen birisi kaynaklı yeniden vaka görüldü. İl dışından bayram için gelenler, lütfen 14 gün evden çıkmayalım” dedi. Kaldırım, coronavirüs tanısı bulunan 10 kişinin hastanede tedavi altında tutulduğunu belirtti.

(Ciddigazete)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.