Bayram Kazancı, CHP ile ittifaka karşı çıktı

19.11.2018
A+
A-

İYİ Parti Bursa eski İl Başkanı bayram Kazancı, partisinin yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapmasına karşı çıktı.

Bayram Kazancı, İYİ Parti’yi ülke çocuklarının geleceği için, daha iyi, demokratik ve müreffeh bir Türkiye hayali için çalışmak hedefiyle yeni bir yol açmak için kurulduğunu belirterek, ‘’Umutlarımız çok büyüktü. İktidar olmak için yola çıktık. Ancak bu süreçte yapılan hatalar sonucu halkımızda %10 olarak karşılık buldu’’ dedi.

Kazancı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu açıklamayı yaptı:

‘’Şimdi yerel seçimlere imkanları genişlemiş, önümüzde yeterli zaman bulunan bir mecrada gidiyoruz. Ne yazık ki hatalar zinciri devam ediyor. CHP ile yapılması düşünülen İttifakı bir tarafa bırakın, tartışılması bile İYi Parti’ye oy kaybettiriyor. CHP ile ittifak, İYİ Parti’nin milliyetçi, muhafazakar oylarının sol bir çizgiye çekilerek  CHP’nin koltuk değneği olma  yoluna doğru evrilmesinden başka bir şey değildir. CHP ile yapılan ittifakın partimize büyük oy kaybettirdiği Afyon toplantılarının da üzerinde hemfikir olunan ana konusudur.

İYİ Parti, halkımızın %100’ünün oyuna taliptir. İktidarın ve muhalefetin birlikte Türkiye’yi getirdikleri durum ortada iken ‘kadrolu adaylar ve CHP ile ittifak yapma girişimleri de nereden çıktı’ diye sorulmalıdır.

Ak Parti’nin, İyi Parti’yi bu işbirliğine iterek küçültmek istediği tartışılmaz bir vakadır. Böylece Ak Parti’nin yerel seçimlerde işi daha da kolaylaşacaktır.

Yerel seçimlerin stratejisi Afyon tecrübeleri dışarıda tutularak yapılmaya çalışılırsa gidilecek yol çıkmaz sokaktır. Bu parti hepimizin emeği ve göz nurudur.’’

Yerel seçimlere herhangi bir parti ile değil, Yüce Türk Milleti ile İttifak yapılarak, yeni, liyakatlı ve halkımıza umut verebilecek vizyonlu adaylarla girilmelidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.