BATISİAD, SGK Bursa İl Müdürü Erhan Karaca’yı ağırladı

BATISİAD, SGK Bursa İl Müdürü Erhan Karaca’yı ağırladı
15.02.2019
A+
A-

Batı Trakya Türkleri Yönetici ve Sanayi İşadamları Derneği (BATISİAD), SGK Bursa İl Müdürü Erhan Karaca’yı ağırladı. SGK Bursa İl Müdürü Karaca, BATISİAD’ı ziyaretinde sosyal güvenlik alanında yapılan son düzenlemeler ve iş dünyasına sağlanan yeni imkanlar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Ziyarette konuşan BATISİAD Başkanı Ahmet Er, SGK’nın toplumun her kesimini ilgilendiren önemli bir kurum olduğunu belirtirken, SGK Bursa İl Müdürü Erhan Karaca’yı ağırlamaktan memnun olduklarını söyledi.

Sosyal güvenlik alanında yapılan son düzenlemeler ve iş dünyasına sağlanan yeni imkanlar hakkında bilgilendirmelerde bulunan SGB Bursa İl Müdürü Erhan Karaca da, “Son değişiklik yapılandırmada olmuştu. Bu uygulamada ilk iki taksitlerini ödeyemeyenlerin bozulan yapılandırmaları, şubat ayı sonuna kadar önceki taksitlerin ödenmesi halinde, gecikme zammı ve faizlerden yararlanma hakları devam edecek. Yapılandırması olanlar hakkım kayboldu diye düşünmesin” dedi.

Açıklamalarında asgari ücret desteği konusunda da kolaylıklar sağlandığını ifade eden Karaca, “İşverenlerimiz açısında önemli bir başka konu da asgari ücret desteği. 1.1.2019 tarihinden itibaren, sosyal güvenlik priminde kişi başına yaklaşık 150 TL’lik bir indirim oldu. Bu imkan 5 puanlık indirimle birleştirildiğinde toplamda 250 TL’yi geçen avantaj ortaya çıkıyor. Bu yüksek bir rakam. İşverenlerimiz bu imkandan da faydalanmalı” şeklinde konuştu.

SGK Bursa İl Müdürü Erhan Karaca’nın BATISİAD üyeleri ile yaptığı bilgilendirme toplantısı soru-cevap bölümü ile devam etti.

Toplantı sonunda BATISİAD Başkanı Ahmet Er SGK Bursa İl Müdürür Erhan Karaca’ya teşekkür plaketi verdi.

YORUMLAR

  1. #eyt dedi ki:

    BB erhan karaca TÜM TÜRKİYEYİ İLGİLENDİREN BİR #EYT KONUSUNDA SADECE BİR İLİN MÜDÜRÜ OLARAK HANGİ SIFATLA GENEL BİR YORUM YAPIYOR.
    ONA BİR SORUN.