Başkent Gaz, Ensar Vakfı ve Kızılay hakkında savcılığa suç duyurusu

19.02.2020
A+
A-

Antalya Barosu, Kızılay ile beraber Başkent Gaz ve Ensar Vakfı hakkında Ankara Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Antalya Barosu’ndan şok bir suç duyurusu geldi. Kızılay ile beraber Başkent Gaz ve Ensar Vakfı’na yönelik olarak Antalya barosu, Ankara Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Kızılay’ın kendi paraları üzerinden Başkent Gaz ve Ensar Vakfı’na yapmış olduğu milyon dolarlık bağışlar uzunca bir süre gündemde kalmıştı. Bu yönde araştırmalarını ve incelemelerini tamamlayan Antalya Barosu; Kızılay, Başkent Gaz ve Ensar Vakfı hakkında Ankara Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmayı ihmal etmedi.

Başkent Gaz bundan önce Kızılay’a 27 Aralık 2017 tarihinde 8 milyon dolarlık bir bağışta bulunmuş ve bu tutardan 7 milyon 925 bin dolarlık kısmı Ensar Vakfı’na bağışlanmış, olayların gün yüzüne çıkması sonrasında ise Kızılay Başkanı Kerem Kınık bunları doğrulayan ifadeler kullanmıştı.

SUÇ DUYURUSU

11 Haziran 1868 tarihinde Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti adı altında kurulan ve Atatürk tarafından Kızılay adı verilen yardım kuruluşu son zamanlarda yaptığı bağışlarla gündeme gelmişti. Antalya barosu tarafından yapılan şikayette Kızılay gibi bir kurumun hiçbir şekilde kirli işlere bulaşamayacağı ve buna hakkının olmadığı ifade edildi. Bu sebeple Antalya barosunun Kızılay, Ensar Vakfı ve Başkent Gaz hakkında suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.