Başkan Alpay’dan Genç MÜSİAD Bursa Şubesi üyelerine tavsiyeler…

Başkan Alpay’dan Genç MÜSİAD Bursa Şubesi üyelerine tavsiyeler…
07.03.2019
A+
A-

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, Genç MÜSİAD Bursa Şubesi’nin Tecrübe Paylaşım Toplantısı’nın konuğu oldu. Gençlere iş hayatı hakkında öğütlerde bulunan Alpay, “Yaptığınız işte hızlı, aktif ve farklı olun” dedi.

Genç MÜSİAD’ın organize ettiği, MÜSİAD Dernek Merkezi’nde gerçekleştirilen Tecrübe Paylaşım Toplantısı’nın konuğu MÜSİAD Bursa Şubesi yeni Başkanı Nihat Alpay oldu. Yoğun katılımlı toplantıda Alpay, eğitim, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası hakkındaki deneyim ve bilgilerini Genç MÜSİAD üyeleriyle paylaştı.

Üniversite hayatının, sivil toplum kuruluşu anlayışı üzerinde büyük etkisi olduğunu söyleyen Alpay, “Üniversite döneminde edindiğim arkadaşlıklar, orada kazandığımız şuur, sosyal yapılardan kopmamamı sağladı” dedi.

Sivil toplum kuruluşlarında olmanın gençler için önemli bir fırsat olduğuna değinen Alpay, “Bu tür STK’ların içinde olmak sizlere, kişisel gelişim, oto-kontrolünüzü sağlama, sosyal konularda refleks geliştirme imkanı sağlar. Burada edindiğiniz çevre, sizlere gelecekte destek olacaktır. Sizlerin de işinizde, sosyal çevrenizde MÜSİAD kimliğini sergilemeniz ve buna uygun hareket etmeniz gerekir” diye konuştu.

“İnovatif olmalı, bilgiyi iyi kullanmalı ve yüksek katma değerli ürünler üretmeliyiz”

Yaşanılan ekonomik süreçle ilgili de değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, “Şu an tahlil yapmak için elimizde yeterli verinin olmadığını ve eksik bilgiyle konuşmanın doğru olmayacağını düşünüyorum. Hükümetimizin aldığı kararlar ve desteklerle ilk başta yaşanılan şokun atlatıldığına, gelecek dönemde de daha iyiye gideceğimize inancım tam. Fakat bu süreç bizlere bir daha kendimizi gözden geçirme fırsatı vermiştir. Her ne olursa olsun inovatif olmalı, bilgiyi iyi kullanmalı, katma değeri yüksek ürünler üretmeliyiz ki bu tip durumları en az hasarla atlatalım” ifadelerini kullandı.

Genç iş insanlarına tavsiyelerde bulunan Alpay, sözlerini şöyle tamamladı; “İş yapmak için her an, uygun zamandır. Günümüzde şartlar değişiyor, bu yüzden hızlı, aktif ve zinde olmak çok önemli. Hangi iş konulunu seçeceğinizi ve hedeflediğiniz sektörün koşullarını iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Fakat işiniz ne olursa olsun, oluşturacağınız farklılık sizi diğerlerinden öne taşıyacaktır.”

MÜSİAD Bursa Şubesi Nihat Alpay, konuşmasının ardından Genç MÜSİAD üyelerinin sorularını cevapladı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.