Başkan Alinur Aktaş’tan konservatuarda sazlı sözlü ziyaret

23.11.2018
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan çalışmalar ve sunulan hizmetleri fırsat buldukça yerinde inceleyen Başkan Alinur Aktaş’ın son durağı Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı oldu. Konservatuar öğrencileriyle sazlı sözlü bir akşam geçiren Başkan Aktaş, Bursa’nın altyapı ve ulaşımın yanı sıra, sanat, kültür ve sporla da büyümesi gerektiğini söyledi.

Her fırsatta toplumun farklı kesimlerine ziyarette bulunarak Bursa’nın gelişimi adına fikirler alan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde eğitimlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı öğrencilerinin eğitimlerine konuk oldu. Başkan Aktaş, öğrencilerin seslendirdiği Türk Halk Müziği ve Türk sanat Müziği eserlerine eşlik etti.

Sanat ve kültürle büyüyeceğiz

Büyükşehir Belediyesi olarak, alt yapı, ulaşım, imar gibi temel kalemlerde, 17 ilçede yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bir yandan da şehrin kültür, sanat ve spor alanlarında da kalkınması adına çalışmalara imza attıklarını kaydetti.

Burada eğitim gören öğrencilerin hayatları adında güzel bir iş yaptığını söyleyen Başkan Aktaş, “Orkestra Şube Müdürlüğü’müzün himayesi altında bulunan Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Karagöz Halk Dansları, Çalgıcı Mektebi gibi bölümlerimizin hizmet verdiği eğitim çalışmalarına katıldık. Bugüne kadar 2000 civarında hemşehrimize eğitimler vererek buralardan mezun ettik. Halen 657 hemşehrimiz burada müzik eğitimi alıyor. 4 yıl süren bu eğitimlerin sonunda öğrencilerimiz Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifikalarını alacak. Sevindirici olan ilgi ve alakanın üst düzeyde olması. Burada eğitim gören sanatseverler, gerçekten doğru ve güzel bir iş yapıyorlar. Seslerini kullanabilmeyi, enstrüman çalabilmeyi öğreniyorlar. Hayatlarına farklılık katıyorlar. Keşke herkes en az bir enstrüman çalabilse. Bu eğitimlere katılan, ilgi gösteren herkese çok teşekkür ediyorum. Ülkemizi ve şehrimizi sanatla ve kültürle büyütmemizin gerekliliğini ifade etmek istiyorum” dedi.

Tüpsaz’a büyük ilgi

Orkestra Şube Müdürlüğü’nde bulunan birimleri de ziyaret eden Alinur Aktaş, Müzisyen Hasan Kurtuluş Gözütok’un piknik tüpünden yaptığı ve “Tüpsaz” ismini verdiği enstrümanı yakından inceledi.

Bursa’nın bakır, kaşık gibi günlük kullanılan eşyaları enstrümana dönüştürme gibi bir kültürü olduğunu dile getiren Başkan, eşyadan enstrümanlara Tüpsaz’ı da ilave eden müzisyen Hasan Kurtuluş Gözütok’u çalışmasından dolayı tebrik etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.