Barolar, olağanüstü seçimli genel kurul için yeterli imzaya ulaştı

Barolar, olağanüstü seçimli genel kurul için yeterli imzaya ulaştı
16.10.2019
A+
A-

TBB Başkanı Feyzioğlu’nun Külliye’deki açılış törenine katılmasıyla Ankara Barosu olağanüstü genel kurul çağrısı yapmıştı. Yeterli imzaya ulaşıldı, TBB olağanüstü seçimli genel kurula çağrılıyor.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, 52 baronun katılmadığı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan adli yıl törenine katılarak tepki çekmiş daha sonra barolar, olağanüstü kurultaya gidilmesi konusunda çağrı yapmışlardı. Kurultay için gereken imza sayısına ulaştıklarını açıklayan Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, TBB’nin olağanüstü seçimli genel kurula çağrılmasına karar verdiklerini aktardı.

‘NİHAYET 10 BAROYU BULDUK’

Avukatlık Kanunu’na göre olağanüstü genel kurula gidilebilmesi için TBB Yönetim Kurulu’nun gerekli görmesi veya en az 10 baronun yönetim kurullarının istemesi gerekiyor. Avukat Cihan Aydın konu hakkında Twitter’da yaptığı açıklamada, “TBB delegelerimiz ve akabinde yönetim kurulumuz ile yaptığımız toplantılar sonucunda, TBB’nin olağanüstü seçimli genel kurula çağrılmasına karar verilmiştir. Nihayet 10 baroyu bulduk” dedi.

Urfa Baro Başkanı Abdullah Öncel de, “14.10.2019 tarihli yönetim kurulu toplantımızda Türkiye Barolar Birliği’nin olağanüstü genel kurula çağrılması kararı alınmıştır” açıklamasını yaptı. Barış Pınarı Harekatı hakkında yaptığı açıklamalarla da tepki çeken Metin Feyzioğlu’nun törene katılmasının ardından ilk olarak Ankara Barosu, olağanüstü genel kurul için çağrı yapmıştı.

 FEYZİOĞLU DİNİ NİKAH ŞAHİDİ

Öte yandan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın da bulunduğu dini nikah töreninde, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu şahitlik yaptı. Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, sosyal medya hesabından belediye binasında hem resmi hem de dini nikahın kıyıldığına dair bir video paylaştı. Metin Feyzioğlu da belediye binasında kıyılan bu hem resmi hem dini nikahın nikah şahidi oldu. Sanatçı Mahmut Tuncer’in de katıldığı nikaha ilişkin Sayan’ın paylaşımında, “Belediyemizde dini ve resmi nikahı birlikte kıyıyoruz.. Bugünkü çiftlerin nikah şahidi ilimizde bulunan Türkiye barolar birliği başkanı Sayın Metin Feyzioğlu idi. Türkiye’de ilk olan uygulamamızı çok beğendi. Kendisine çok teşekkür ederiz ilimize hoş geldiniz diyoruz…” dedi.

(Ciddigazete)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.