Barış Pınarı Harekatı’nda 5. gün

Barış Pınarı Harekatı’nda 5. gün
13.10.2019
A+
A-

Barış Pınarı Harekatı’nda Tel Abyad ilçe merkezinin batısı YPG/PKK’lı teröristlerden kurtarıldı. Harekatta 30-35 kilometre derinliğe inilerek M-4 karayolunun kontrolü sağlandı.

Türkiye’nin Fırat’ın doğusunda YPG/PKK ve DAEŞ terör örgütlerine karşı yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı devam ediyor.

Tel Abyad ilçe merkezinde çatışmaları komuta eden Suriye Milli Ordusu (SMO) kaynaklarından alınan bilgiye göre, muhalifler kentin batı kesiminde hakimiyeti sağladı. Kent merkezinin doğu ve güney kesimlerinde SMO askerleri ile YPG/PKK’lılar arasında şiddetli çatışmalar sürüyor. SMO, çatışmalarda YPG/PKK’nın sözde asayiş merkezi ele geçirdi.

M4 KARAYOLUNUN KONTROLÜ SAĞLANDI

Harekatta 30-35 kilometre derinliğe inilerek M-4 karayolunun kontrolü sağlandı. 42 KÖY DAHA TERÖRDEN TEMİZLENDİ Suriye-Türkiye sınırındaki Rasulayn ve Tel Abyad ilçesinde 42 köy harekat kapsamında teröristlerden kurtarıldı.

Rasulayn ve Tel Abyad’da alınan köyler şunlar: Ziyade, Saide, Dadat, Dabaa, Ruveybe, Serd, Cendavi, İsavi, Diik Şarki, Abu Kabir, Huylan Şarkiye, Rakba, Muhysiniyye, Kuneytira, Zazua, Şakba, Tel Abdullah, Um Harmala, Kattar, Er Rasim, Turuydin, Rafah, El Gacir, Camus, Hüsnü Garbiyya, Hüsnü Şarkiyya, Hatun, Kayun, Ayşah, Bir Aflaah, Recan, Acla, Ebu Calut, Kulayah, Advaniyye, Samo, Şeria, Bir Şamoo, Mabruka, Deham, Raviye ve Tuveyne.

Sabah saatlerinde de Tel Abdyad’ın Suluk beldesi terörden kurtarılmıştı. 9 Ekim’de başlayan harekatta şu ana kadar toplam 1 ilçe merkezi, 1 belde ve 56 köy YPG/PKK’dan ele geçirilmiş oldu. 490

TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Harekat kapsamında etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG’li terörist sayısı 490’a yükseldi. Harekatta Fırat’ın doğusundaki Resulayn meskun mahalli dün kontrol altına alınmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.