BALKANTÜRKSİAD, büyükelçilere ziyaret turuna çıktı

14.12.2018
A+
A-

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), BALKANTÜRKEVİ’nin gerek açılışına katılan gerekse sonradan ziyarete gelen Büyükelçilerden, ikisine iade-i ziyarette bulundu.

BALKANTÜRKSİAD üyeleri, bu ziyarette Makedonya Ankara Büyükelçisi Zvonko Mutsunski ve Bulgaristan Ankara Büyükelçisi Nadezhda Neynsky ile bir araya geldi.

BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yer aldığı ziyaret programında ilk olarak Makedonya Ankara Büyükelçisi Zvonko Mutsunski ile görüşüldü. BALKANTÜRKEVİ açılışına katıldığı için Büyükelçi Mutsunski’ye teşekkür eden Tunakan, BALKANTÜRKSİAD ve Bursa ile ilgili Büyükelçi Mutsunski’ye bilgi verdi. Toplantı, önümüzdeki süreçte ekonomik ve ticari iş birliğine katkı sağlayacak projeler üretilip hayata geçirilmesi konusunda görüş alış verişinde bulunulmasıyla sona erdi.

BALKANTÜRKSİAD heyeti, programın devamında Bulgaristan Ankara Büyükelçisi Nadezhda Neynsky ile de bir araya geldi. Bulgaristan Ankara Büyükelçilik Konutunda gerçekleşen ziyarete, Bulgaristan Ankara Ticaret Ataşesi Dimitar Nedkov da eşlik etti.

“İlişkilerimiz çok olumlu”

Tunakan, ziyaretlerle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Yoğun bir katılıma sahne olan BALKANTÜRKEVİ’mizin açılışına gelerek bizleri onurlandıran Büyükelçilerimize iade-i ziyarette bulunarak teşekkür etmek istedik. Yanı sıra gelecek planlarımızı ve projelerimizi de görüşme şansı elde ettik. İlki 2017 yılı Nisan ayında İstanbul’da düzenlenen ve geçtiğimiz günlerde Sofya’da ikincisi gerçekleştirilen Türkiye-Bulgaristan Ekonomi Forumlarının ikisine de katılarak, 3. Türkiye-Bulgaristan Ekonomi Forumu’nun Bursa’da düzenlenmesi isteğimizi başta Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan olmak üzere Bulgaristan Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov, Bulgaristan Ankara Büyükelçisi Nadezhda Neynsky’e iletmiştik. 3. Türkiye-Bulgaristan Ekonomik Forumu’nun; BALKANTÜRKSİAD, DEİK ve BTSO işbirliği ile 2019 Mart ayında Bursa’da gerçekleştirilmesine karar verildi. Bu anlamda Bulgaristan Ankara Büyükelçi’mize teşekkür ediyoruz. Bizim tüm Balkan ülkeleri ve bu ülkelerin ülkemizdeki diplomatik misyon temsilcileriyle ilişkilerimiz son derece olumlu seyrediyor. Kendilerine örnek ev sahipliği için bir kez daha teşekkür ediyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.