Bakmaca Dede Şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Bakmaca Dede Şenliği renkli görüntülere sahne oldu
07.05.2018
A+
A-

Kurşunlu Mahallesi’nde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Bakmaca Dede Şenliği, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Pazar günü gerçekleştirilen şenliğe binlerce vatandaş katıldı.

Kurşunlu Mahallesi’nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve 2014 yılından bu yana İnegöl Belediyesi organizasyonuyla gerçekleştirilmeye başlayan Bakmaca Dede Şenliği, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. 6 Mayıs Pazar günü Kurşunlu Mahallesi’nde Bakmaca Dede şenlik alanında gerçekleştirilen şenliğe, binlerce vatandaş katıldı. Sabah erken saatlerde başlayan şenlik, akşama kadar devam etti.

PİLAV VE HELVA İKRAMLARI YAPILDI

Kurşunlu Mahallesi üzerinde bulunan Bakmaca Dede alanında, vatandaşlar sabah erken saatlerden itibaren yerlerini almaya başladı. Binlerce vatandaş, aileleriyle birlikte alanda kahvaltıyla başladıkları pikniği, ardından çeşitli etkinliklerle sürdürdü. 11.00’da ise Bakmaca Dede Şenliğinin startı verildi. İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerin yer aldığı şenlik, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan ilahilerle devam eden programda, vatandaşlara pilav ve helva ikramları gerçekleştirildi.

7’DEN 77’YE HERKES EĞLENDİ

Mevlit sonrası program farklı etkinliklerle devam etti. 7’den 77’ye tüm vatandaşlar unutamayacakları bir gün yaşadığı Bakmaca Dede Şenliğine Belediye Başkanı Alper Taban’da katıldı. Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, bazı meclis üyeleri ve parti yöneticilerinin de hazır bulunduğu şenlikte, Başkan Taban vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Her yıl Mayıs ayının ilk haftası Bakmaca Dede anma programı gerçekleştirildiğini ifade eden Taban, “Bu yıl da bizlere nasip oldu. Biliyorsunuz 5 ay önce göreve başladık. Bursa’da yaşanan bir değişiklik sonucunda arkadaşlarımız burada da emaneti bizlere teslim ettiler. Bizler de bu süre içerisinde sizlere en güzel hizmeti verebilmek için tüm gayretimizle, teşkilatımızla, ekibimizle, çalışma arkadaşlarımızla birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

ORTAK AKIL VURGUSU

Konuşmasında ortak akıl vurgusu da yapan Taban, şöyle konuştu: “Her ortamda söylediğim bir şey var; hemşerilerimizin, vatandaşlarımızın fikir ve görüşleri, önerileri bizim için önemlidir. Eleştirileri baş tacımızdır. Bunların hepsine açık olduğumuzu buradan bir kez daha bildiriyorum. Hatta pek çok konuşmamda şunu ifade ediyorum; diyorum ki bir Belediye Başkanı her konuda uzman olamaz. Her şeyi bilemez. Şehir yönetimi çok karmaşık bir şeydir. Herkes bize bu konuda destek ve yardımcı olursa, katkı koyarsa, görmüş olduğu eksikleri, tespit ettiklerini, önerilerini bizlere iletirlerse bizler de bunları giderme noktasında bir gayret içerisinde oluruz. Evet, bizler adım atıyoruz, planlamalarımız var, yaptığımız ve yapacağımız işlerimiz var ama tabi ki bunlar halkımız için yeterli değil. Daha iyisi olmalı. Tabi belli imkanlar dahilinde bir bütçe yöneterek bunları yapıyoruz. Doğal olarak her tarafa yetişmeye çalışıyoruz. Gönlümüzden geçen tüm eksikleri bir bir tamamlamaya çalışmak.”

“İnşallah bugün burada güzelce pikniğinizi yapacaksınız. Bugünü burada hep birlikte güzelce geçireceksiniz. Ben Bakmaca Dedemizi de rahmetle anıyorum. Bu kadar insanın burada toplanmasına vesile oldu. Ülkemizin farklı şehirlerinden gelip şehrimizde yaşamını sürdüren bir sürü vatandaşımız var. İnegöllülük bilinci içerisinde İnegöl’de kimimiz Kurşunlu’da, öbürü Şehitler’de, diğeri bir başka yerde herkes hoşgörü içerisinde mutlu bir şekilde hayatını devam ettiriyor. Bizim için en kıymetli olanı budur.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.