Bakanlık’tan yeni ‘corona’ genelgesi

Bakanlık’tan yeni ‘corona’ genelgesi
14.03.2020
A+
A-

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca coronavirüsle mücadelede etkinliği artırmak amacıyla yeni tedbirleri içeren genelge yayınlandı.

Genelgeye göre;

– Kronik hastalığı nedeniyle raporla ilaç alan hastaların 1 Mart’ta sona eren sağlık raporları bir sonraki açıklamaya kadar geçerli sayılacak.

– Yurt dışına zorunlu çıkacak personelden, göreve başlamadan önce sağlık raporu istenecek.

– Koronavirüs önlemleri kapsamında İŞKUR aracılığıyla yapılan kamu işçisi alımı başvuruları elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

– Bakanlığa bağlı kuruluşlarda engelli, yaşlı, kronik rahatsızlığı olanların zorunlu olmadıkça dışarı çıkışına izin verilmeyecek, ziyaretler ertelenecek.

– Yurt dışından gelip hastalık şüphesi bulunanlara 14 güne kadar istirahat raporu düzenlenecek, iş göremezlik ödeneği SGK tarafından karşılanacak.

SGK’DAN EMEKLİLERE MÜJDE

Yeni tedbirlere göre, SGK, tüm emeklilere talep etmeleri durumunda maaşlarının evde ödenmesi hizmetinden yararlanabilecek.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bakanlar ve ilgili kurumların katılımıyla gerçekleştirilen corona virüs toplantısının ardından var olan önlemlere bir dizi yeni tedbirlerin de eklendiği genelgenin hazırlandığı belirtildi.

Corona virüs tedbirleri kapsamında özellikle yüksek risk grubundaki yaşlılar için elektronik ortamda işlemler genişletildi. Maaş promosyonu dönemi olduğu için artan banka değişikliği başvuruları e-Devlet’ten yapılabilecek. Tüm emekliler, talep etmeleri halinde maaşların evde ödenmesi hizmetinden yararlanabilecek.

Sağlık Bakanlığınca gerekli bilimsel çalışmalar yapılarak yeni tip corona virüs salgınının Türkiye’ye girişinin önemli ölçüde engellendiğine işaret edilen genelgede, “Ülkemiz, bugüne kadar uygulamaya konulan etkin önlemler sayesinde salgına karşı en etkili ve hazırlıklı dünya ülkeleri arasında ilk sırada yer almıştır. Bununla birlikte Bakanlığımız tarafından da hastalığın birden fazla ülkeye yayılmaya başladığı andan itibaren merkez ve taşra teşkilatı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarınca gerekli önlemlerin alınması için birçok defa sözlü ve yazılı talimatlarda bulunulmuştur.” ifadelerine yer verildi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.