Bakan Soylu açıkladı: 100 bin Suriyeliye vatandaşlık verildi

02.08.2019
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 100 bine yakın Suriyeliye vatandaşlık verildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle Bakanlıkta bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu, Suriye’deki gelişmelere göre Türkiye’den ülkelerine dönen Suriyeli sayısının artacağını belirtti.

“92 BİN SURİYELİ’YE VATANDAŞLIK VERİLDİ”

Soylu, şu ana kadar vatandaşlık verilen Suriyeli sayısının sorulması üzerine, “Çocuklar da dahil olmak üzere 92 bin 280 Suriyeliye vatandaşlık verildi. Bunların 47 bini ergin, 45 bin 280’i çocuk. Bunların da büyük bir bölümü öğretmen, mühendis ve nitelikli, kendi hayatını kurabilecek insanlar.” değerlendirmesini yaptı.

İstanbul’daki Suriyeli sayısını da açıklayan Soylu, “Şu anda kayıtlı bulunan 547 bin Suriyeli var. Bunların zaten İstanbul’da yaşama hakkı var. Yeni kayıt açmıyoruz. Yeni kaydı, sadece üniversite kazandığında, ciddi iş kurduğu veya iş kuracağında, aynı zamanda bir sağlık meselesi söz konusu olunca açıyoruz. Yılbaşından bu yana insani sebeplerle 7 bin kişi İstanbul’a kayıtlı oldu” diye konuştu.

“YERİNE GETİRİLMEYE ÇALIŞILDI”

“Kayıt altına alınan Suriyelilerden belli terör örgütleriyle ilişkili kişiler tespit edildi mi?” sorusuna Soylu, “Çok fazla tespit edilemedi, çok az. Bir DEAŞ bağlantısı çıktı. Onun da gereği yerine getirilmeye çalışıldı” karşılığını verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.