Bakan Pakdemirli: THK’da da uçtum. Ben de güvenmiyorum

Bakan Pakdemirli: THK’da da uçtum. Ben de güvenmiyorum
23.08.2019
A+
A-

“Türk Hava Kurumu’nun uçuşa elverişlilik sertifikalarına 30 yıllık pilot olarak ben de güvenmiyorum” diyen Bakan Pakdemirli, pilot lisansını THK’dan almış!

İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayıp Seferihisar ve Menderes’e sıçradıktan 3 gün sonra kontrol altına alınabilen, binlerce dekarlık ormanlık alanı yok eden yangında Türk Hava Kurumu’na (THK) ait yangın söndürme uçaklarının kullanılmaması üzerine başlayan tartışmalar sürüyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin “Türk Hava Kurumu’nun uçuşa elverişlilik sertifikalarına 30 yıllık pilot olarak ben de güvenmiyorum” sözleri ise tartışmayı alevlendirdi.

OdaTV’nin haberine göre, uçuşa elverişlilik sertifikalarını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün vermesi iki bakanlık arasında güvensizlik olup olmadığı sorularını akıllara getirdi. Öyle ki söz konusu sertifikanın Türkiye’de kayıtlı, uçabilen tüm uçakları kapsaması Türk Hava Yolları’na (THY) ait yolcu uçaklarının güvenliğini bile sorgulanır hale getirdi.

PİLOT LİSANSI

Bu arada Bakan Bekir Pakdemirli, babası Ekrem Pakdemirli ve kız kardeşi Betül Pakdemirli’nin özel pilot lisansı bulunuyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde özel pilot lisansı alma şartları için, “Hususi pilot lisansı almak için Genel Müdürlüğümüz tarafından yetkilendirilmiş bir uçuş eğitim organizasyonunda veya tescilli kuruluşta en az 45 saatlik uçuş süresinin tamamlanmış olması gerekir. Uçuş Eğitimi Maksimum koltuk sayısı 4 kişiyi geçmeyecek tek motorlu uçaklarla yapılır. Uçuş yetkisi için adayın ilave olarak en az 5 saat gece uçuş süresi bulunmalıdır. Eğitim sonunda yapılacak olan kontrol uçuşundan başarılı olmalıdır” bilgisi veriliyor.

Fakat işin ilginç yanı, Türk Hava Kurumu ile kavga halinde olan Bakan Pakdemirli ve ailesi özel pilot lisansını THK’dan aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.