Bakan Pakdemirli muhalefete ‘adiler’ dedi, anında tepki geldi!

Bakan Pakdemirli muhalefete ‘adiler’ dedi, anında tepki geldi!
26.03.2019
A+
A-

31 Mart 2019 yerel seçimlerine 5 gün kala siyasetin tansiyonu da yükselmeyi sürdürüyor. Meydanlarda sarf edilen hakarete varan hitaplara son ‘olumsuz’ örnek Tarım Bakanı Pakdemirli’den geldi. Muhalefete yüklenen Pakdemirli vatandaşlara “Bu adilere sandıkta gereken cevabı verecek misiniz?” diye sordu.

Amasya’da konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli meydanda seçmenlerine seslenirken muhalefete yönelik, “Bu adilere sandıkta gereken cevabı verecek misiniz?” ifadesini kullandı. Pakdemirli’nin sözleri partililer tarafından alkışlandı.

Birçok vatandaş bir bakan vatandaşına meydanlardan ‘adi’ diyebilir mi sorusunu sordu.

BAKAN PAKDEMİRLİ’YE SERT TEPKİ: ‘OY VERMEYENLER ADİ DE OLDU’

Tarım Bakanı Pakdemirli’nin, “Bu adilere sandıkta derslerini verecek misiniz?” sözlerine, CHP’li Veli Ağbaba sert tepki gösterdi.

Ağbaba, “Kendilerine oy vermeyenler; illet oldu, zillet oldu, terörist oldu, en son adi oldu. Başka ne kaldı?” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Amasya Taşova’da yaptığı bir konuşma sırasında muhalefete yönelik sarf ettiği, “Bu adilere sandıkta derslerini verecek misiniz?” sözlerine tepki yağdı.

Pakdemirli’nin bu ifadelerine sert tepki gösteren isimlerden biri de CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba oldu.

Ağbaba, kendisine ait sosyal paylaşım sitesinden konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Kendilerine oy vermeyenler; illet oldu, zillet oldu, terörist oldu, hain oldu, çapulcu oldu, gavur oldu, en son adi oldu. Başka ne kaldı? Siyaset hiç bir dönem bu kadar kirlenmemişti.” ifadelerine yer verdi.

TDK’ya göre ‘Adi’ ne anlama geliyor?

  1. sıfat. Değersiz, kötü, sıradan, hiçbir özelliği olmayan.
  2. Aşağılık, alçak
  3. Bayağı
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.