Bahçeli’den Akıncıya çok sert tepki: Hemen istifa etmeli

Bahçeli’den Akıncıya çok sert tepki: Hemen istifa etmeli
08.02.2020
A+
A-

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı İngiliz The Guardian gazetesine yaptığı açıklamada ‘Acele edin Türkiye bizi yutar’ dedi.

Akıncı, verdiği röportajda federal çözümün hemen gerçekleşmesi gerektiğini yoksa bölünmüşlüğün kalıcı olacağını söyledi. Akıncı, röportajda, skandal ifadeler kullanarak, acele edilmese KKTC’nin Türkiye’nin bir iline dönüşeceğini söyledi.

‘Bu Korkunç olur’

Akıncı açıklamasında KKTC’li Türklerin, laik, demokratik ve çoğulcu kimliğini korumak istediklerini, Türkiye’ye bağlanmanın ise korkunç olacağını sözlerine ekledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 50 yıllık bölünmüşlüğün, tek çözümünün federal bir yapı oluşturmak olduğunu vurgulayarak, bunun başarılamaması durumunda, KKTC’nin Türkiye’ye daha fazla bağımlı hale geleceğini, KKTC’nin Ankara tarafından yutulacağını ve Türkiye’nin bir iline dönüşeceğini ifade etti.

Bahçeli’den tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın açıklamalarına çok sert tepki göstererek, Akıncı’nın hemen istifa etmesi gerektiğini söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın ‘İkinci Tayfur Sökmen olmayacağım’ sözlerine Bahçeli, bu sözlerin utanmazlık olduğunu, bu düşüncelerin tedavisi olmayan bir hastalık olduğunu, Akıncı’nın onurlu ve şerefli biri gibi hareket ederek, istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Akıncı yeniden aday

Bilindiği gibi, KKTC’de 26 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak ve Mustafa Akıncı’da adaylığını açıklamış durumda.

Tayfur Sökmen kimdir?

1892’de Adana’da doğmuş 3 Mart 1980’de İstanbul’da vefat etmiştir. 19 Mayıs 1937’de kurulan Hatay Cumhuriyeti’nin ilk ve tek Cumhurbaşkanıdır.

Fransız mandasına bağlı Hatay Cumhuriyeti 1939’da referandumla Türkiye’ye bağlanmasını kabul etmiştir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.