Bahçeli-Akşener gerginliği, üç aşamalı bir olay!

06.10.2018
A+
A-

Ahmet Hakan, son günlerdeki Meral Akşener ve Devlet Bahçeli arasındaki gerilimi değerlendirdi.

Hürriyet Gazetesi’nin köşe yazarı Ahmet Hakan, iki lider arasındaki gerilimi “Meral Akşener’e çok büyük kıyak” başlığıyla köşesine taşıdı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında Twitter üzerinden yapılan karşılıklı açıklamaları ve sonrasında yaşananları dört aşamada okuyucularına aktaran Ahmet Hakan, “Akşener’in kapıya çıkıp protestocu gruba “Gelin lan gelin!” diye bağırması, seçimin ardından epey hırpalanan Akşener imajının bir parça toparlanmasına yol açtı” şeklinde bir değerlendirmede bulundu.

Ahmet Hakan, Meral Akşener’in Üsküdar Beylerbeyi’ndeki evinin önüne gelen protestoculara dikkat çekerek, Bahçeli’ye kritik bir öneride bulundu.

İşte Ahmet Hakan’ın o yazısı:

“ÜÇ aşamalı bir olay vardı karşımızda:

– BİRİNCİ AŞAMA: Akşener, partisinin grup toplantısında Bahçeli’yi çok sert eleştirmişti.

 – İKİNCİ AŞAMA: Bu sert eleştirilere kızan Bahçeli, Akşener’e tehdit gibi bir açıklamayla cevap vermişti.

– ÜÇÜNCÜ AŞAMA: Meral Akşener de alttan almamış, “Demirden korksak trene binmezdik” diyerek meydan okumuştu. Yani, buraya kadar tarafların birbirlerine tam olarak galebe çalamadığı olağanüstü sert bir atışmaydı söz konusu olan.

Sonra? Sonra gecenin bir vaktinde DÖRDÜNCÜ AŞAMA devreye girdi: MHP Üsküdar Teşkilatı’ndan bir grup, Meral Akşener’in evinin önüne dayandı.

Olayın işte bu aşaması… İşin rengini değiştirdi:

– Akşener birdenbire mağdur oldu.- En azılı Akşener karşıtları bile “Gece vakti bir kadın siyasetçinin evinin önünde toplanmak delikanlılığa sığmaz” dediler.- Örf, adet, anane, töre… Bütün bunlar anımsandı.

– Akşener’in kapıya çıkıp protestocu gruba “Gelin lan gelin!” diye bağırması, seçimin ardından epey hırpalanan Akşener imajının bir parça toparlanmasına yol açtı.- Hepsinden önemlisi… Uzun süredir gündem olamayan Akşener, “küt” diye bir numaralı gündem oldu.

Ben olsam Devlet Bahçeli’nin yerine…Gecenin bir vaktinde Akşener’in evinin önüne toplananlarla ilgili olarak şu iki şeyi düşünürdüm:- BİR: Bunlar ya akılsız dost…- İKİ: Ya da ajan provokatör…”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.