Bahadır Erdem’in paylaşımlarına tepki yağdı

Bahadır Erdem’in paylaşımlarına tepki yağdı
29.10.2020
A+
A-
  • SONHABER16.COM/ÖZEL

İYİ Parti’de ‘kara liste’ ve ‘FETÖcü’ krizinin ardından İYİ Parti GİK üyesi, Hukuk ve Adalet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem’in eşcinsel evlilik ve LGBT ile ilgili paylaşımları gündeme bomba gibi düştü.

Prof. Dr. Bahadır Erdem’in sosyal medya hesaplarından eşcinsel evlilik ve LGBT hakları konusunda paylaştığı tweetler gün yüzüne çıkarken, partili-partisiz birçok kişiden yoğun eleştiri ve tepki geldi.

ERDEM, KURULTAY’DA GİK ÜYESİ SEÇİLMİŞTİ

İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun İYİ Parti’ye getirdiği ve 20 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilen 2. Olağan Kurultay’da İYİ Parti’ye katılan Bahadır Erdem, 989 delegenin oyunu alarak 5. sıradan GİK üyesi seçilmişti.

Ülkücü delegenin yoğun teveccühü ve desteğiyle GİK üyesi seçilen Bahadır Erdem, Genel Başkan Meral Akşener tarafından partinin Hukuk ve Adalet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti.

NEW YORK’TA ONUR YÜRÜYÜŞÜNE KATILMIŞ

Sosyal medya paylaşımlarında LGBT hakları savunucusu/aktivist kızı Av. Pınar Erdem ile onur haftası ve onur yürüyüşü hakkında konuştuğu youtube videosunun tanıtımını da yapan Bahadır Erdem’in 3 kızı ve eşiyle birlikte 2019 Haziran ayında New York’ta gerçekleşen LGBT onur yürüyüşüne katıldığı ve bu yürüyüşte çektiği videoyu youtube kanalında yayınladığı görülüyor.

Prof. Dr. Erdem, kızı aktivist Av. Pınar Erdem ile insan hakları, onur haftası ve onur yürüyüşü ile konuştu videoyu youtube kanalından paylaştı.

Daha önce GİK eski üyesi Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu’nun LGBT #Pride2019 tweetleri tabanda büyük rahatsızlığa yol açmıştı. Şengül Hablemitoğlu, o dönem GİK üyesi olduğu halde 3 Ağustos 2019’da gerçekleştirilen kurultaya katılmamış ve İYİ Parti’de siyaset hayatına son vermişti.

Milliyetçi ve mukaddesatçı bir tabana sahip olan İYİ Parti’de bu denli özgürlükçü bir siyasetçinin genel başkan yardımcılığı görevine devam etmesi ve hatta partide siyaset yapması bile pek de kolay değil. Zira söz konusu tweetlerin ortaya çıkması üzerine parti kurucuları ve GİK üyeleri başta olmak üzere partili partisiz çok sayıda twitter kullanıcısından eleştiriler gelmeye başladı.

SOSYAL MEDYADA ERDEM’E TEPKİ

İYİ Parti GİK Üyesi, Hukuk ve Adalet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem’in sosyal medya paylaşımlarına partili partisiz bir çok kişiden tepki yorumları da geldi.

İYİ Parti kurucular kurulu üyesi ve GİK yedek üyesi Cevat Saraç:

“Bahadır Beyim, dışarıdan değil de

içeriden cevap vermiş olalım!

Bu mesajı vermek için çok emek

sarfetmiş gibisiniz(!)

Başka bir gezegende miydiniz?

Merak ettiğim konu şu; “Devletler ve

hukukun kişinin özgürlüğünü

kutsayacağı” gibi, siz de şahsen bu

konuyu kutsayanlardan mısınız ?”

İYİ Parti kurucular kurulu üyesi ve GİK eski üyesi Abdullah Alagöz:

“Sosyolojik olarak kişilerin kutsanacağı bir çağ anlayışı sosyolojik tekamülle de uymuyor. Her çağda ortaya çıkan moda duruşlar belirir ve bir süre sonra toplumsal dinamikler  tarafından yok edilir. Hal böyleyken bu marazi konuyu ele almanız doğru olmamıştır.”

YORUMLAR

  1. Ertan dedi ki:

    İnsanı insan yapan şey üretkenliğidir, zeka seviyesidir, kültür seviyesidir, kişiliğidir (başkalarına karşı dürüst, tutarlı, güvenilir ve saygılı olmasıdır). Bir insanı bu özelliklerine göre değil de cinsel yönelimine göre yargılamayı, eleştirmeyi, hedef göstermeyi, alay etmeyi otomatik davranışa dönüştürmüş koyunların umarım iki yakaları bir araya gelmez. Bizim ömrümüzü heba ettiler, bizi tek tek yalnızlaştırdılar, fuhuş ve intihardan başka seçenek bırakmadılarsa, ben vergi ödeyen, askerliğini yapmış, hiç suç işlememiş emekçi bir vatandaş olarak homofobik kesimin elbette hayatları boyunca sürünmesini dileyeceğim. Farklı kişilik, inanç ve hayat görüşlerine sahip olduğumuz halde aynı kefeye konan biz lezbiyen-gey-biseksüel-transeksüel vatandaşlarına yönelik kin ve nefrete teşvik suçu işleyen her ayrımcının hak ettiği mutsuzluğu yaşamasını her zaman isteyeceğim. Zeki Müren’i Bülent Ersoy’u göklere çıkarıp, ünsüz ve güçsüz lgbt vatandaşlarını dışlayan, asıp kesen, öldüren, çelişkili, aşağılık yaratıklar, laik Türkiye’de kimse kimsenin ”doğrularına” göre yaşamak zorunda değil. Elinizin altında Vikipedi var, okumuyorsunuz, eşcinselliğin zıtcinsellik gibi doğadan geldiğini öğrenmek istemiyorsunuz. Kim size rağmen farklı olmayı tercih eder? Uğraşacaksanız pedofillerle, ensest düşkünleriyle, hayvan istismarcılarıyla uğraşın. 2 yetişkin arasında karşılıklı rızaya dayalı yaşandığı sürece eşcinsel ilişkide herhangi bir mağduriyet yoktur. Dahası eşcinsellikte de kadın-erkek ilişkisinde olduğu gibi aşk, sevgi ve dostluk vardır. Avrupa ve Amerika gibi yobaz medeniyetler bile bunu kabul etti ama Osmanlı medeniyetinin mirasçıları zorbalıktan, bencillikten, bilimsizlikten kıvranıyor.

  2. cem dedi ki:

    adamlar küçücük kız çocuklarına halleniyorlar, hatta onları eş yapıyorlar, 4 kadın ve sayısız cariye almanın hayaliyle yanıp tutuşup buna uygun ideolojiyi dava diye halka yutturuyorlar. bitmedi, ölünce sonsuza dek 72 huri ile fantezi peşinde cihat falan ediyorlar. kısacası her biri hakiki bir orospunun sıçtığı hakiki bir ibne ama doğuştan sahip olduğu cinselliği masum bir şekilde ve tek eşli bir şekilde yaşamak isteyen eşcinselleri sapık diye yaftalamaya çalışıyor. yok lut kavmiymiş de bilmem ne, al masalını mitolojini götüne sok. avrupa amerika niye helak olmuyor acaba? çünkü hem kendi yaratıp hem de lanetleyip hedef gösteren bir tanrı, heteroseksist bir kafanın hayal ürünü olduğu için… bir de bu tanrı figürüne sormak lazım, sadece insanları değil, doğadaki tüm canlılar aleminde sayısız hayvanı niye eşcinsel yarattı diye… off off… ya var ya bu ülkenin cehaleti insanı delirtiyor, biz gençler için beyin göçü kaçınılmaz bir şey gerçekten.