Aytun Çıray’dan dikkat çeken yerel seçim açıklaması!

22.10.2018
A+
A-

İYİ Partili Aytun Çıray, yerel seçimde bütün nüansları dikkate aldıklarını belirterek, “Yerel seçimde daha şanslıyız. İnsanlarımız tek adam devletinin ne olduğunu gördü” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Aytun Çıray, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin iktidar açısından da muhalefet açısından da bir rejim seçimi olduğunu söyledi.

“Şimdi daha şanslıyız. Çünkü milletimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denen tek adam devletinin ne olduğunu gördü, yaşadı” diyen Çıray, şöyle konuştu:

“Ancak bu şansı azaltacak bir faktör söz konusu: Öğrenilmiş çaresizlik… Şimdi önümüzdeki ana mesele, öğrenilmiş çaresizlik- hayal kırıklıkları sarmalını aşmanın yolunu, yollarını bulmak. Bu konuda daha ümitli olmak için nedenlerimiz var. Bunlardan bir tanesi mecburiyetten kaynaklanıyor. Demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inananların mecburiyeti. Tabii bu muhalefetin olabilecek en iyi sonucu alması için ne yapılabilecekse yapmasını zorunlu kılan bir durum. Bu nedenle ben, muhalefet tutumu açısından önümüzdeki seçimlere partiler üstü bir anlayışla bakıyorum. Yoksa bir önceki seçimlerde göze aldıklarım boşa gitsin istemem. Sayın Akşener, ‘İYİ Parti ülkenin çıkarları neyse orada duracak’ diyor. Diğer yandan 24 Haziran seçimlerine gidilirken yapılan ittifak bana göre görevini icra etmiştir. CHP ile ittifakın İYİ Parti’ye gerçekten iyi geldiğini ve onun Meclis’te azımsanmayacak bir sayıyla temsilinde belirleyici olduğunu görüyorum.”

Aytun Çıray, muhalefetin 16 Nisan 2017 referandumuyla 24 Haziran 2018 seçimlerinde etkili olan bütün faktörleri ciddiyetle analiz edip, hayati nüansları da dikkate alarak bir yerel seçim stratejisi belirlemesi gerektiğini de kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.