Aytun Çıray: Kongrede yapılan, Genel Başkana bir tavırdır!

Aytun Çıray: Kongrede yapılan, Genel Başkana bir tavırdır!
26.09.2020
A+
A-

İYİ Parti’nin büyüyerek toplumun umudu haline geldiğini vurgulayan İYİ Partili Çıray, birilerinin bu büyümeyi kesmek için Truva atından çıkarak partisi ve Genel Başkanlarına operasyon düzenlediğini söyledi.

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, partisinin 2. Kongresinde anahtar listede olmasına karşın GİK’e asıl üye olabilmek için delegeden yeterli oyu alamadı. GİK’e giremeyen diğer milletvekilleri ise Aydın Adnan Sezgin, Hayrettin Nuhoğlu, Ahmet Çelik, Ayhan Erel, Aylin Cesur, Behiç Çelik, Feridun Bahşi ve Hasan Subaşı oldu.

Konuyu İz Gazete’ye değerlendiren Çıray, “Kısa sürede güçlenen ve ülkede dengeleri değiştirecek bir parti haline geldiğini görenler, partimize operasyon düzenlemiştir” dedi.

Özellikle pandemi sürecinde yapığı açıklamalarla dikkat çeken Çıray, kongrede kendisinin de yazılı olduğu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in listesinin hedef alındığını, yapılanın genel başkana karşı bir tavır olduğunu söyledi.

TRUVA ATI HATIRLATMASI

İYİ Parti kurucularından olmasına rağmen, kongrede kapalı kapılan ardından neler yapılmak istendiği konusunda hiçbir bilgisinin olmadığını vurgulayan Çıray, “ İnanın hiçbir şeyden haberdar değilim. Birileri birileriyle görüşerek partiyi bölmeye mi çalışıyorlar anlam veremedim. Benim gibi birçok arkadaşım da bunun arkasında ciddi bir şeyler olduğu görüşünde. Partimiz ve Genel Başkanımız sabote ediliyor diye düşünüyorum. Partimizin bugünlere getirmek için çok emek verdik. Her şey böyle ucuz değil. Kongre öncesinde cumhur ittifakının tuzak önerilerine kapıyı kapattık ve kongreye gittik. Ne olduysa o zaman oldu. Demek ki partimizin güçlenmesini istemeyenler, güçlendiğimizi görünce Truva atından çıkarak operasyon düzenlemeye çalıştılar. Arkadaşlarım ve ben partimize ve genel başkanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ülke ve parti mücadelemizi bırakmayacağız” sözleriyle kararlılığını dile getirdi.

AKŞENER DE RAHATSIZ

Konuyu Akşener ile görüştüğünü, kongre sonrası parti çalışmalarından dolayı detaylı bir şekilde konuşmadıklarını ifade eden Çıray, kendi listesinin çizilmesinden dolayı uzun yıllardır tanıdığı parti lideri Akşener’in de çok rahatsız olduğunu söyledi.

BÜYÜMEYİ ENGELLEME OPERASYONU

Yapılanın aşamalı bir operasyon olduğunu, pandemi sürecinin bilinçli bir şekilde kullanıldığının altını çizen Çıray, “ Büyüyen ve toplumun umudu haline gelen bir parti olduğumuz ortada. Burada yapılmak istenen de bu büyümeyi nasıl engelleriz? çalışmasıdır. Parti tabanının görüşlerinden çok, saray rejimindeki gibi “ne dersek yaparlar” listesi hazırlanmış. Bu da listede olmayan ben ve arkadaşlarımdan öte, partiyi bölmek ve genel başkanımızın listesini bilinçli bir şekilde tahrip ederek hem partiye hem de genel başkanımızın elini zayıflatarak zora sokmaktır” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

ÇÜRÜK ELMALAR TEMİZLENECEK

Bundan sonraki süreçte parti içinde daha dikkatli olacaklarını, partilerinin yükselişini sürdürmek için bütün yanlışlara karşı mücadele edeceklerini belirten Çıray, içindeki çürük elmaları temizleyerek İYİ Partiyi eski Demokrat Parti çizgisine taşıyacaklarını da sözlerine ekledi.

(izgazete.net)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.