Aytun Çıray: Her şeyi bir kadın değiştirdi!

Aytun Çıray: Her şeyi bir kadın değiştirdi!
23.06.2018
A+
A-

Seçimlere saatler kala Cumhurbaşkanı ve milletvekili adayları çalışmalarına son hızla devam ediyorlar.

İzmir milletvekili ve 2. bölge adayı, İYİ Parti genel sekreteri ve parti sözcüsü Aytun Çıray da aday listelerinin belli olduğu günden bu yana İzmir’de seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Çıray, bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Her şeyi bir kadın değiştirdi. O çıkıncaya kadar, yani 16 yıldır hep kaybedeceğimizi bildiğimiz seçimlere katıldık. Yaratıcı vaatler ondan çıktı. Başaracağız üçlemesi bile taklit edildi. İlk defa umutla bir seçime gidiyoruz ve güçlendirilmiş parlâmenter sistemi savunan sadece o!” oldu dedi.

Çıray dünde, yaptığı açıklamaları nedeni ile gelen eleştirilere “Meral Akşener’in ikinci tura kalması için kimseye hakaret etmeden yaptığım anlatımları susturmak isteyenler AKP’yi ve Aktrolleri eleştirme hakkını kaybederler. Biz Millet İttifakı’ndan 2.tura kalan ve güçlendirilmiş parlâmenter sistemi savunan kim olursa tam destek vereceğiz” demişti.

Aytun Çıray, 20 Haziran 2018 tarihinde www.medyasiyaset genel yayın yönetmeni Murat Selam’a yaptığı açıklamada da, “İzmir’i bir partinin milletimizin modernlik rotasını şekillendiren ve aziz Atatürk’te somutlaşan kurucu cumhuriyet değerlerinin ve ilkelerinin kalesi olarak görüyorum” diyerek şöyle devam etmişti:

“İzmirli hemşerilerimin hem müstakbel Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımıza, hem de İYİ Partiye yönelik sevgi ve teveccühlerini de bu çerçevede değerlendiriyorum.

İzmirliler, Genel Başkanımızın kendisi gibi bir evladı fatihan olan dünya tarihinin en büyük devlet, siyaset ve askerlik dehaları arasında özel bir yeri olan kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’e ne kadar büyük ve sahici bir samimiyetle bağlı olduğunu kalplerinde hissettiler. Onun bir kadın olarak Atamızın kutlu anası Zübeyde hanıma nasıl bir kararlıkla sahip çıktığını, ona yapılan iğrenç hakaretlere ve saldırılara hak ettikleri karşılığı nasıl verdiğini gördüler.

İzmir bir kadın şehridir; kadının insanlığı şekillendiren temel güç olduğunu kabul eden insanların şehridir. Kadın bir cumhurbaşkanı fikri bu nedenle İzmirlileri olağanüstü heyecanlandırmış ve bu fikre bir ideal olarak sahip çıkmışlardır.

Bu ideali hayata geçirme ihtimali hiç bu kadar güçlü olmamıştı. İzmirlilerin kendi ideallerine tekabül eden bu güçlü ihtimali gerçekleştirmek için üzerlerine düşeni yapacaklarına inanıyorum.

İzmir kadındır! İzmir kadınları 24 Haziran fırsatını değerlendirecekler. Yani kadın cumhurbaşkanıyla kendilerini, kentlerini ve inandıkları tüm medeni ve modern değerleri yüceltip, garanti altına alacaklardır! Gelecek için, gelecekleri için…

Her şeyi bir kadın değiştirdi. O çıkıncaya kadar, yani 16 yıldır hep kaybedeceğimizi bildiğimiz seçimlere katıldık. Yaratıcı vaatler ondan çıktı. Başaracağız üçlemesi bile taklit edildi. İlk defa umutla bir seçime gidiyoruz ve güçlendirilmiş parlâmenter sistemi savunan sadece o!”

Çıray, dün yaptığı açıklamaları nedeni ile gelen eleştirilere “Meral Akşener’in ikinci tura kalması için kimseye hakaret etmeden yaptığım anlatımları susturmak isteyenler AKP’yi ve Aktrolleri eleştirme hakkını kaybederler. Biz Millet İttifakı’ndan 2.tura kalan ve güçlendirilmiş parlâmenter sistemi savunan kim olursa tam destek vereceğiz” demişti.

(Kaynak: www.medyasiyaset.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.