Aybeniz Yağmur Temirtaş, Bursa’nın gururu oldu

Aybeniz Yağmur Temirtaş, Bursa’nın gururu oldu
23.07.2018
A+
A-

TÜBİTAK Matematik Milli Takımı, İtalya’da düzenlenen Akdeniz Gençlik Matematik Oyunları’ndan takım halinde bronz madalya ile dönerek, gururumuz oldu.

18-21 Temmuz tarihleri arasında İtalya’nın Roma kentinde düzenlenen Akdeniz Gençlik Matematik oyunlarına

Aybeniz Yağmur Temirtaş

Türkiye adına Aybeniz Yağmur Temirtaş, İrem Nur Çevikcan, İlker Can Çiçek ve Mehmet Selahaddin Şentop’tan oluşan takımla katılan TÜBİTAK Matematik Milli Takımı, yapılan müsabakalar sonucunda üçüncü olarak bronz madalya almaya hak kazandı.

Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek ve genç yetenekleri teşvik etmek amacıyla düzenlenen olimpiyatlarda TÜBİTAK Matematik Milli Takımı adına yarışan Bursalı Aybeniz Yağmur Temirtaş da aldıkları bronz madalya ile Bursa’ya büyük gurur yaşattı.

TÜBİTAK Matematik Milli Takımında ülkemizi temsil eden Bursalı Aybeniz Yağmur Temirtaş, geçtiğimiz 2 yıl üst üste olimpiyatlarda kızlar milli takımı ile bronz madalya almıştı.

Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’nden bu sene mezun olan Aybeniz Yağmur Temirtaş, geçen yıl Zürih’te düzenlenen Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda bronz madalya, yine İtalya’da düzenlenen Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda Türk Milli Takımı’nda yarışmış ve bronz madalya almıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.