“Avukata bıçaklı saldırı davası adliye çay bahçesinde görülüyor”

“Avukata bıçaklı saldırı davası adliye çay bahçesinde görülüyor”
24.12.2017
A+
A-

Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, Bursa’da bıçaklı saldırıya uğrayan Avukat Ahmet Cem Fırat’ın davasının, uzlaştırmacı bilirkişinin elinde bir dosya olarak adliye çay bahçesinde devam ettiğini söyledi. Altun, “Avukatlara yönelik ötekileştirici uygulamalar karşısında dik durmamız gerekiyor” dedi.

Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan, Altun, Kütahya Gülümser Hatun Oteli’nde gerçekleştirilen Ege-Marmara Genişletilmiş Baro Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Toplantıya Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Hüseyin Özbek, yönetim kurulu üyeleri Ahmet Şakir Uzun, Ekrem Demiröz ve Filiz Saraç ile birlikte 19 baro başkanı katıldı.

Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, avukatlara yönelik saldırılar ve dayanışma gündeme geldiğinde, baro yönetim kurulları ve avukatlara yönelik davalarda ortak hareket etmenin gücünü çok iyi bildiğini söyledi. Altun şöyle konuştu:

“Bunun örneklerini Adana’da yönetim kurulu, önceki dönem başkanı yargılanırken gördük, sonuç aldık. Antalya Barosu’nun saymanı yargılanırken oradaydık, sonuç aldık. İstanbul’da Cumhuriyet Davası’nda sonuç alındı az bir mesafe kaldı. Sonuç alamadıklarımız da oldu. Nuriye ve Semih’in avukatlarının tutuklanmasında sonuç alamadık ama mücadeleye devam ediyoruz. Selçuk Kozağaçlı tutuklanırken oradaydık. Sonuç alamadık ama alacağız. Sıcak bir dava Kocaeli’de var. Mehmet Samim Geredeli’nin katilinin yargılanacağı duruşmada olmamız gerekiyor. Edirne’de 4 davamız var. Biri baro başkanımızın mafya ve suç örgütleriyle karşı karşıya kaldığı bir dava ile Belediye Başkanı’nın şoförü tarafından tehdit edilmesi davası, yine trafikte aracı ile seyir halindeyken vekilliğini yürüttüğü bir davada hasım tarafça öldürülesiye darp edilen meslektaşımızın davası… Yine Edirne’de berberde avukat olduğunu söylemesi üzerine, ‘ben avukatları sevmem’ diyerek silahını çıkarıp silahlı darp eylemi gerçekleştirmesi sonucu açılan davalar 2018’de önümüzde duruyor.”

Bursa’da avukatlarla ilgili 3 soruşturma ve 1 dava olduğunu hatırlatan Gürkan Altun, “Sevgili Özgür Aksoy’un katili intihar ettiği için dava yok ama soruşturması sürüyor. Başka failler var mıdır, yok mudur araştırılıyor. Avukatlara yönelik bir yaralama, ikisi silahlı tehdit olmak üzere 3 davamız var. İlki Mustafakemalpaşa ilçemizde 15 Şubat’ta görülecek. En son yaralanan Ahmet Cem Fırat’ın davası ise hali hazırda Karayolları’ndan emekli bir teknisyenin uzlaştırma dosyası olarak Adliye Çay Behçesi’nde devam ediyor. Bu davalarda en azından civar baroların olması mümkün olduğu kadar da sayısal olarak çok katılımla orada olmamız önemli… Elbette hepimiz hepsine gidemeyiz. Muhakkak birbirimizi gözeterek, davalara olabildiğince fazla sayıda katılıp, baskı unsuru oluşturmalıyız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.