Avrupalı Türkler’den İYİ Parti’ye çağrı: Teşkilatlanma zamanı geldi

17.09.2018
A+
A-

Avrupa İYİ Toplum Gönüllüleri’nin önde gelen isimlerinden işadamı Ali Aker, Avrupa’da yaşayan Türkler hakkında açıklamalarda bulundu.

Avrupa İYİ Toplum Gönüllüleri’nin önde gelen isimlerinden işadamı Ali Aker, “AKP yönetimi yıllardır Avrupa’da yaşayan Türklere yabancı gözüyle baktı. Kendi vatandaşına karşı yabancılaşan anlayıştan sıkılan Türkler olarak, İYİ Parti’nin bir an önce Avrupa’da teşkilatlanmasını bekliyoruz” dedi.

24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti İstanbul Milletvekili Adayı da olan Avrupa İYİ Toplum Gönüllüleri üyesi Ali Aker, Avrupa’da İYİ Parti teşkilatlanması için sabırsızlandığını belirterek, “Avrupa’da İYİ Parti olarak teşkilatlanmak için Genel Merkez’in onay ve talimatını bekliyoruz. Artık İYİ Parti’nin Avrupa’da da teşkilatlanma zamanı geldi. Alt yapı çalışmalarına bir an önce başlayarak, burada yaşayan vatandaşlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor.  Avrupalı Türklere hükümetten kimsenin sahip çıkmadığını görüyor ve biliyorum. AKP iktidarlarının 16 yılda bizlere verdiği zarar yıkıcı boyutlara ulaştı. Devlet bize yabancılaştı, bizim de devletimize ve milletimize yabancılaşmamız için sistemli bir politika yürütülüyor. Evet biz Avrupa’nın bir parçasıyız aynı zamanda Türk’üz ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Hükümetin Avrupa’da yaşayan Türklere uyguladığı baskıya son vererek, vatandaşlarımıza sahip çıkmak için Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in görev vermesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

İşadamı Aker yaptığı açıklamada, “Avrupa’da yaşayan İYİ Partililer olarak ok gibi fırlamaya hazır bekliyoruz. İl teşkilatlarımızın eksiklerinin giderilmesinden sonra sıranın Avrupa teşkilatlarına gelmesini bekliyoruz. Projelerimizle Avrupa’da nasıl ses getireceğimizi herkes görecek” dedi.

Kurtuluş savaşının kazanıldığı Kütahya Dumlupınar doğumlu olduğunu hatırlatan Ali Aker “Türk Milleti’nin içinde bulunduğu kötü gidişatı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi yine Türk Milleti durduracaktır. İYİ Parti kadroları olarak, aynı milli ruhla vatanımıza ve milletimize sahip çıkacağız, bundan kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.