Arif Arı, Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube’ye aday oldu

Arif Arı, Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube’ye aday oldu
20.06.2018
A+
A-

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube’de Kasım ayında gerçekleştirilecek seçimler nedeniyle mevcut yönetimde yer alan Arif Arı başkanlığa aday olduğunu düzenlediği basın toplantısı ile ilan etti. Mevcut şube başkanı Numan Şeker ve Başkan Yardımcısı Mustafa Sarıgül’ün yanısıra eski başkanlardan Muzaffer Bulut da hazır bulunduğu basın açıklamasında konuşan Başkan Adayı Arif Arı, “Edeple çıktığımız bu yolda lütufla varmak için adayız” dedi.

Sözlerine Nurullah Genç’in ‘Uyan Artık Yiğidim’ şiiri ile ve Memur-Sen kurucu başkanı Merhum Mehmet Akif İnan’ı selamlayarak başlayan Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkan Adayı Arif Arı, yaklaşık 6 aydır üyeler, ilçe başkanları, yönetim kurulları ve 3 merkez ilçeden oluşturdukları 40 kişilik istişare ekibiyle yapmış olduğu değerlendirmeler neticesinde Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şubemizin 6’ıncı olağan genel kurulunda şube başkanlığına aday olduğunu ilan eden Arif Arı, “Seçim sürecinin demokratik olgunluk içerisinde geçeceğini kendim ve ekibim adına garanti ediyorum. Bu çoğulculuktan sendikamız adına zenginliğin ortaya çıkacağına inanıyorum. Kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi karalamadan bu süreci yürütüyoruz, yürütmeye de devam edeceğiz” diye konuştu. Zor bir göreve talip olduklarına dikkati çeken Arı, “Edeple çıktığımız bu yolda lütufla varmak için adayız. Güçlüden yana değil, haklıdan yana olan ötekileştirmeyen, kucaklayan bir sendikal anlayış için adayız. İşlerimizi aramızda istişare eden bir sendikal yapı ortaya koymak için adayız. Medeniyetimizi ihya ve inşa çalışmalarında rol almak için adayız” ifadelerini kullandı.

Öğretmenleri eğitimin öznesi olarak gördüklerini belirten Arif Arı, “Geleceğimizin mimarı olan gençlerimizi değerlerine bağlı bir nesil olarak yetiştirmek için adayız. Genç Memur-Senimiz ile birlikte gençliğimize sahip çıkmak için adayız. Rabbimizin cenneti ayaklarının altına koyduğu hanım kardeşlerimizin sendikal mücadelemize ortak olması ve gereken katkıyı koyabilmeleri ve kadın kollarımıza daha aktif bir çalışma ortamları sunabilmek adayız. Üyelerimizin iyi ve kötü gününde her zaman yanında olabilmek için adayız” şeklinde konuştu.

ŞEKER, “HİÇ KİMSENİN YANINDA DEĞİLİZ, HERKESİN YANINDAYIZ”

Geride bıraktığı 15 yıllık sendikacılık hayatında çok sayıda konuşma yaptığını ancak en heyecanlı konuşmasını gerçekleştirdiğine dile getiren Numan Şeker, sendikacılık hayatında Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’de görev yaptığı süre boyunca çok sayıda sıkıntılı süreçlerden geçtiklerini ve sendikaya üye kazandırmak adına yağmur çamur demeden kapı kapı gezdiklerini söyledi. Göreve geldiklerinden her Memur-Sen merkezinde her sendikaya bir masa değil sadece bir çekmece ayrıldığını anımsatan Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Numan Şeker, “Hamdolsun o günlerden bugünlere geldik. Şimdiki binamız göz kamaştırıyor. Bunu hep birlikte gerçekleştirdik. Tüm gönül dostlarıma teşekkür ediyorum” dedi. Tüzükte başkanlık ile ilgili 3 dönem kuralı sonucunda görev süresinin bittiğini ifade eden Numan Şeker, “Hayatımızın en verimli yıllarını hamdolsun sendikamızda geçirdik. 30 bin öğretmen içerisinden  bir tanesi olan öğretmen Numan Şeker olarak sendikamız sayesinde itibar kazandık. Sendikamıza da itibar kazandırdık. Yani şerefu’l-mekan bi’l-mekin düsturuyla koltuklardan güç alan değil koltuklara hakkını veren bir şekilde geçirmeye gayret ettik. 2003 yılında Başkan Yardımcısı olarak göreve başladım 2 yıl görev yaptıktan sonra şube başkanı oldum. 13 yıldır da bu görevi sürdürmekteydim. Bilindiği üzere Kasım’da 6’ıncı olağan genel kurulumuzu yapacağız. Genel Kurulumuzda aday olmak üzere yola çıkan kardeşlerimiz var Rabbim tüm kardeşlerimizin yolunu açık etsin” diye konuştu.

Kim aday olursa olsun sendikaya ihlaslı bir şekilde hizmet edeceğine inandığını kaydeden Başkan Numan Şeker, “Biz biriz, beraberiz. Güçlü, büyük bir aileyiz. Biz diğer sendikalar gibi değiliz. Bu yol bir bayrak yarışı. Ben daha iyi hizmet edeceğim diye arkadaşlarımız yola çıktı. Şube başkanı olarak biz hiç kimsenin yanında değiliz. Biz tüm arkadaşlarımızın yanındayız” şeklinde konuştu. Seçim sürecinin kırgınlıklara meydan vermeden tamamlanacağına inandığına vurgu yapan Şeker, “Ramazan Kardeşimiz yola çıktı de bir toplantı düzenledi ve maalesef bizi davet etmedi. Yanlış anlaşılmalara meydan verilmemesi için bu parantezi açmak zorunda kaldık. Davet edilmiş olsaydık. Orada da bu konuşmayı gerçekleştireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Davet eden, etmeyen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Şeker, sendikaya emeği geçen tüm teşkilat üyelerini gönülden kutladığını ifade ederek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.