Apple, tüm dünyadaki mağazalarını kapattı

Apple, tüm dünyadaki mağazalarını kapattı
14.03.2020
A+
A-

Çin’deki mağazaları bir aydır kapalı olan ve dün yeniden açma kararı alan Apple, virüsün kriz merkezinin değişmesinin ardından küresel çaptaki tüm noktaları için “kapatma” kararı aldı

Üç ay önce koronavirüs salgınının başlamasından kısa bir süre sonra Çin’deki mağazalarını kapatma kararı alan Apple, bu kararını tüm dünya için genişletti.

Teknoloji devinden yapılan yazılı açıklamada Çin dışındaki perakende mağazalarının 27 Mart’a kadar kapalı olacağı ve çalışanların ev-ofis uygulamasına geçeceği belirtildi.

Apple’ın CEO’su Tim Cook imzasıyla yayınlanan açıklamada “Virüsün bulaşma riskini en aza indirmenin en iyi yolu, yoğunluğu azaltmak ve sosyal mesafeyi maksimize etmek” ifadesi kullanıldı.

ABD merkezli şirketin Çin dışında yaklaşık 460 noktası bulunuyor. Bunlardan 270’i ABD’de.

Şirketin Türkiye’de de iki mağazası bulunuyor. İstanbul’da Zorlu Center ve Akasya AVM’de yer alan mağazalar, internet sitelerinden yapılan açıklamada “geçici bir süre” kapalı olduklarını duyurdu. Kapalı olunan tarihler ise şimdilik 14-20 Mart olarak açıklandı.

İtalya ve İspanya’daki mağazalarını daha önceden kapatan Apple açıklamasında, çalışanların ücretinden kesinti olmayacağı da belirtildi.

Evden çalışmanın ne kadar devam edeceği açıklanmazken, şirket, koronavirüs ile mücadele için 15 milyon dolarlık bağış yapacak.

Çalışanlarına “Evden çalışabilirsiniz” mailini bir hafta önceden atan Apple’ın üretiminin büyük çoğunluğu Çin’de.

Koronavirüsün patlak vermesinden sonra finansal durumuyla ilgili bilgi veren ilk şirketlerden olan Apple, iPhone ve iPad Pro taleplerinin bir kısmını zamanında karşılayamayacaklarını, 63 ile 67 milyar dolar seviyesinde tahmin edilen ilk çeyrek gelir hedefinin de tutturulamayabileceğini duyurmuştu.

Bir aylık aranın ardından dün Çin’deki mağazalarını açma kararı alan Apple, şubat ayında bu ülkede 494 bin iPhone sattı. Bu sayı, Şubat 2019’da 1 milyon 270 bindi.

(Independent Türkçe)

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.