Ankara’da eğitime AKP mitingi için bir gün ara verildi

27.03.2019
A+
A-

Bakan Selçuk’un, “Eğitim Buluşmaları” adı altında düzenlediği toplantı Ankara’nın Elmadağ ilçesinde bugün gerçekleştirilecek AKP mitingi ile aynı güne denk getirildi.

Yerel seçimlere günler kala AKP-MHP ittifakı okullardaki çalışmalarını hızlandırdı. Okullarda iktidar blokunun yürüttüğü faaliyetlere Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) soruşturma açmaması tepki çekerken, Bakan Ziya Selçuk çalışmalara dahil oldu.

Selçuk’un, “Eğitim Buluşmaları” adı altında düzenlediği toplantı Ankara’nın Elmadağ ilçesinde bugün gerçekleştirilecek AKP mitingi ile aynı güne denk getirildi.

Selçuk’un toplantısı nedeniyle ilçe genelinde eğitim öğretim faaliyetlerinin durdurulmasına karar verildi. Eğitim toplantısının ardından ise Soylu’nun ilçede yapacağı mitingle AKP’nin ilçe adayını tanıtacak olması dikkat çekti.

‘Hazır olun’ talimatı

Selçuk’un toplantısı için Elmadağ’da öğretmenler idari izinli sayıldı. Bugün saat 10.30’da düzenlenecek toplantı için ilçedeki eğitim öğretim faaliyetleri durduruldu.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre, Elmadağ Milli Eğitim Müdürü’nün kişisel mail hesabı üzerinden idarecilere ve öğretmenlere “Toplantıya katılın” mesajı gönderdiği öğrenildi. Ayrıca okullara gönderilen yazıda, Elmadağ Belediyesi’ne ait 15 Temmuz Demokrasi ve Sanat Merkezi’nde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un konuşma yapacağı duyuruldu.

Yazıda, etkinliğe katılımın zorunlu olduğu ve katılan idareci ve öğretmenlerin o gün “görevli izinli”, öğrencilerin ise izinli sayılacağı belirtildi.

‘Kabul edilemez’

MEB uygulamasına tepki gösteren Eğitim İş yönetimi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Eğitim, siyasete alet edilmeye devam ediyor. Ankara’nın Elmadağ ilçesinde düzenlenecek olan AKP mitingi için, ilçedeki tüm okullara yazı gönderilerek adeta seferberlik ilan edildi. Böyle bir uygulama kabul edilemez. Çocuklarımızın eğitim öğretim hakkı engellenemez” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.